Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlons: Rastorgujevs ar ļoti neveiksmīgu šaušanu ieņem 29.vietu Pasaules kausa posma masu startā

Tamāra Ulase

2015. gada 18. janvāris 20:49

117

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar ļoti neveiksmīgu šaušanu svētdien ieņēma 29.vietu Rūpoldingas trasē Vācijā notikušā Pasaules kausa izcīņas piektā posma 15 kilometru masu starta distancē. Par to informē Nacionālā informācijas aģentūra "Leta".

Kopumā Latvijas biatlonists šaušanā pieļāva sešas kļūdas, bet masu starta sacensībās viņš apsteidza tikai vienu sportistu.

Vēl pirms pirmās šaušanas Rastorgujevs bija starp atpalicējiem, taču sašauti visi pieci mērķi viņam ļāva pakāpties uz 19.pozīciju. Otrajā ugunslīnijā Latvijas sportists pieļāva vienu kļūdu, izkrītot no labāko divdesmitnieka, bet tajā viņš nespēja atgriezties līdz trešajai šaušanai, kur pieļāva vēl divas kļūdas.

Pēc trešās šaušanas Rastorgujevs bija priekšpēdējā - divdesmit devītajā - pozīcijā, bet noslēdzošajā šaušanā pieļautās trīs kļūdas liedza Latvijas biatlonistam pakāpties augstāk.

Tikmēr par uzvarētāju svētdien tika Simons Šemps no Vācijas, kurš tikai fotofinišā apsteidza negaidīti veiksmīgu sniegumu demonstrējušo francūzi Kentēnu Maijē.

Šemps un Maijē šaušanā pieļāva attiecīgi divas un vienu kļūdu. Savukārt trešais ar četrām kļūdām bija Mihals Šlesingrs.

Rastorgujevs masu startā šosezon piedalījās otro reizi.


Kategorijas