Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rada interesi par Latviju un tās produktiem

Mārīte Dzene

2015. gada 23. janvāris 00:00

4

Visu šo nedēļu SIA “Very Berry” produkti ir skatāmi un baudāmi Latvijas stendā starptautiskajā izstādē “Zaļā nedēļa” Berlīnē. Latvija ir izstādes partnervalsts, tāpēc tajā ir pārstāvēti vairāk nekā 100 mūsu valsts uzņēmumi, organizācijas un saimniecības.
“Šajā izstādē katra valsts rāda, uz ko tā ir spējīga. Programmā ir gan degustācijas, gan koncerti, kas orientēti uz Vācijas patērētājiem un citu valstu izstādes apmeklētājiem. Mūsu uzņēmums šajā izstādē piedalās ar savu produkciju, nododot dabiskās sulas, dzērvenes pūdercukurā prezentācijai un pārdošanai. Šoreiz pirmo reizi devos uz izstādi, lai redzētu, kāda ir šī “Zaļā nedēļa”. Tajā ir milzīgs Latvijas stends, turklāt valsts ir plaši pārstāvēta kultūras programmā. Latvija izskatījās ļoti labi, varēja secināt, ka daudziem ļoti patika,” stāsta SIA “Very Berry” īpašniece Gundega Sauškina.
Latvijas nacionālo kopstendu veido pieci tematiskie bloki: pļava, amatniecība, ēdināšana, mežs, pieņemšanas māja, kurā prezentē dārzkopības un biškopības produkciju, kā arī zivsaimniecības produktus. 17.janvārī stendā tika atklāta Baltijas un Ziemeļeiropas projekta “Baltijas jūras kulinārais ceļš” tradicionālo produktu degustācija. “Lai gan ap Baltijas jūru dzīvo daudzas nācijas ar dažādām kulinārijas tradīcijām, daudzi ēdieni un produkti tām ir līdzīgi. Tā ir gan rudzu maize, siļķe un alus, gan kartupeli, sviests, kāposti, dilles, degvīns, ogas, šprotes, kūpinājumi, biezpiens un marinēti gurķi. Tie ir produkti, kas mums visiem ļoti garšo, kas dod spēku aktīvi darboties un uzturēt možu garu,” Baltijas jūras valstu produktu degustācijas atklāšanā uzsvēra zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Latvija šajā degustācijā piedāvāja briežu gaļas desiņas, rudzu rupjmaizi, medu, šprotes, alu, cidoniju sulu, dzērvenes un citus tradicionālos gardumus.
G.Sauškina uzsver, ka “Zaļā nedēļa” ir laba iespēja Latvijai ar sevi un mūsu valstī ražoto produkciju, kā arī ar atpūtas iespējām laukos iepazīstināt plašu starptautisko publiku.

Kategorijas