Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atklāj rallija sezonu

Didzis Bauers

2015. gada 23. janvāris 00:00

1

Finišējis rallijsprints “Alūksne 2015”, šodien Apē startē rallijs “Sarma”

Pagājušās nedēļas nogalē ar rallijsprintu “Alūksne” tika atklāta Latvijas un arī Baltijas ralliju sezona. Tas bija arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu pirmais posms. Tajā piedalījās arī divas mājinieku ekipāžas -
Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks “2WD Open” klasē un Kaspars Kols/Zintis Kols 1600 klasē. Diemžēl abām ekipāžām neizdevās finišēt.

Bija interesanti gan braucējiem, gan skatītājiem
Siltais laiks ieviesa korekcijas: piektdien tika atcelts pirmais posms uz Alūksnes ezera. Sestdien viss norisinājās, kā plānots, un notika visi septiņi ātrumposmi. Bija interesanti gan braucējiem, gan skatītājiem.
Negaidīti pirmo vietu “4WD Open A” ieskaitē un arī sacensību kopvērtējumā izcīnīja Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins. “4WD Open” klasē uzvarēja Edijs Bergmanis, kuram šīs bija pirmās sacensības ar jauno stūrmani Edgaru Grīnu. Rallijsprinta “4WD” vērtējumā uzvarēja Ints Jeršovs/Gints Bērze. Latvijas rallijsprinta čempionāta 1600 klasē ātrākie Alūksnē izrādījās Mārtiņš Kalniņš/Romāns Ivanovs. Nepaveicās vietējai Kaspara Kola/Zinta Kola ekipāžai.
“2WD Open A”  klasē nepārspēts palika jaunais igaunis Karls Marins Volvers un Margus Joerands. Jaunais somu talants, 14 gadus vecais Kalle Rovanpers ar stūrmani Risto Pietilainenu tika sveikti ar uzvaru “2WD Open” ieskaitē. Nepaveicās alūksniešu ekipāžai, kurā startē Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks. “Šoreiz salūza pusass stienis. Tehnika mūs pievīla. Nobraucām piecus kilometrus. Tagad gatavojamies uz “Sarmu”, no Rīgas vedu detaļas, domāju, ka viss būs kārtībā. Pirms rallija ceturtdienas vakarā notika treniņbraucieni, jo Alūksnes ralliju nesanāca izbraukt. Bija jāizkustina kauli, lai ralliju varētu kārtīgi nobraukt. Turpmāk lielā karjera mazliet tiks piebremzēta - piedzima dvīņu puikas un jāaudzina viņi,” stāsta Zigurds Kalniņš.

Tauta mīl ralliju Alūksnē
Organizatoru sarūpētā naudas balva 1000 eiro vērtībā, kas pienācās sacensību ātrākajai vienas ass piedziņas ekipāžai, šogad aizceļoja uz Somiju – to izcīnīja Kalle Rovanpera ar Risto Pietilainenu.
“Tauta mīl ralliju Alūksnē – to varēja redzēt pēc rallijsprintam neierasti kuplā skatītāju pulka, automašīnu rindām, daudzajiem ugunskuriem nakts ātrumposmos. Arī organizatori ir malači, Gata Cimdiņa komanda ir paveikusi lielu darbu!” par rallijsprintu Alūksnē saka Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Jānis Naglis.
Rallijsprinta „Alūksne” organizatori - biedrība „Autosporta klubs „Alūksne” saka paldies iedzīvotājiem, gar kuru mājām un īpašumiem bija sacensību trase, par viņu iecietību un sapratni, visiem sacensību atbalstītājiem un sponsoriem, visiem entuziastiem, kuri ir snieguši palīdzīgu roku, lai sacensības varētu notikt, un arī pašvaldības domes deputātiem – par piešķirto finansējumu.

Šodien Apē sākas rallijs “Sarma”
Latvijas rallija čempionāta pirmais posms “Sarma 2015” startē jau šodien Apē un turpināsies rīt Gulbenē. Šodien norisināsies pirmie četri ātrumposmi Apes apkaimes ceļos. Sestdien rallijs turpināsies Gulbenes pusē un tiks veikti vēl seši ātrumposmi. Abās dienās sportisti ar laika kontroli veiks 121 kilometru. Rallija starts paredzēts pulksten 14.30 pie Apes novada domes, Stacijas ielā 2. “Sarmā” savu dalību pieteikušas arī divas Alūksnes ekipāžas: Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks un Kaspars Kols/Zintis Kols.

Kategorijas