Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bērnudārza bērniem uzdāvina iglu

Līga Vīksna

2015. gada 23. janvāris 00:00

4

Sniega skulptūru veidošana ir aizraušanās jau vairākus gadus

Alsviķu pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” bērni jau otro nedēļu bauda īstus ziemas priekus – bērnudārza rotaļlaukumā, pateicoties alsviķiešiem Gatim Dambim un Ilmāram Klempneram, tapusi skaista sniega mājiņa – igla.

Ir labvēlīgi laika apstākļi
Sniega skulptūru veidošana ir abu alsviķiešu aizraušanās jau vairākus gadus. Pirms Ziemassvētkiem  pie daudzdzīvokļu mājas Alsviķos viņi bija izveidojuši sniega sievieti ar priekšautu un matiem, sniega vīrus, bet jaunā gada atkusnis visu izkausējis. “Arī pirms diviem gadiem bērnudārza teritorijā bijām uzbūvējuši līdzīgu mājiņu no sniega, toreiz tai blakus vēl tapa arī lācis no sniega. Šogad izdomājām veidot kaut ko līdzīgu. Ņemot vērā, ka šoziem ir tik daudz atkušņu, kas mijas ar salu, ir labvēlīgi laika apstākļi būvniecībai no sniega,” stāsta G.Dambis.
Sākotnēji igla bijusi krietni augstāka – stāvot iekšā, ar izstieptu roku nevarēja aizsniegt griestus, bet atkušņa rezultātā saplakusi uz pusi. “Iglu uzcēlām pirms pusotras nedēļas – cēlām visu dienu! Sniegu no bērnudārza rotaļlaukuma vēlām bumbās, tās lipinājām kopā, stiprinājām, pamazām veidojot kupolveida jumtu. Sākotnēji bijām iecerējuši to nedaudz citādāku – kā pili ar torni, bet dienas laikā divatā paguvām izdarīt tik, cik paguvām, pietrūka darbaroku. Atkušņu un sala rezultātā sniegs ir tā salējies, ka bērni uz iglas var droši kāpt virsū - tā neielūst,” stāsta Gatis un Ilmārs.

Vakaros mājiņā ieliek svecīti
Alsviķu pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” vadītāja Evija Kubulniece atzīst – bērnudārza audzēkņiem ļoti patīk sniega mājiņa: ejot ārā, viņi tajā labprāt uzturas un rotaļājas. “Par sniega mājiņu priecājas visi – ne tikai audzēkņi un bērnudārza skolotāji, bet arī vecāki un bērnudārza viesi. Vakaros mājiņā uz galdiņa ieliekam svecīti – tad tā izskatās vēl skaistāka!” saka E.Kubulniece.
G.Dambim un I.Klempneram vēl ir iecere blakus iglai uzbūvēt arī slīdkalniņu. “Galvenais, ka bērniem patīk un ir prieks – tas viss ir viņu dēļ. Lai viņiem tiek īsti ziemas prieki! Nākamgad uzcelsim vēl lielāku! Ceru, ka nākamgad mums būs vairāk palīgu un varēsim uzbūvēt kaut ko vēl  foršāku, lai bērniem prieks,” viņi saka.


Kategorijas