Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bobslejs: sudrabs divniekos pārsteidz

Tamāra Ulase

2015. gada 26. janvāris 18:27

163

Uģa Žaļima un Intara Dambja izcīnītā sudraba godalga sestdien Sanktomricas trasē pārsteidza gan Latvijas, gan pasaules bobsleju.Uģis Žaļims un Intars Dambis sestdien uzrādīja absolūti labāko laiku otrajā braucienā un divu braucienu summā no ceturtās vietas pakāpās uz dalītu otro vietu, 0,17 sekundes zaudējot vienīgi Latvijas pirmajai ekipāžai Oskaram Melbārdim un Daumantam Dreiškenam. Vēsturiska dubultuzvara Latvijas bobslejam. Par to informē portāls sportacentrs.com.

Svētdien Žaļims ar stūmējiem Kristapu Kalniņu, Matīsu Mikni un Dambi bija tuvu pārsteigumam arī četrinieku sacensībās.

Pēc sestās vietas pirmajā braucienā Latvijas trešajai ekipāžai vēl bija rezervīte, taču otrā brauciena starta ieskrējienā gadījās tehniska ķibele - stumšanas laikā "iekrita" pilota rokturis. Sekas varēja būt bēdīgas, tomēr Uģis neapjuka un spēja iekļūt bobā, lai vismaz finišētu un divu braucienu summā iegūtu 18. pozīciju. Ieskaites punkti ir svarīgi, domājot jau par pasaules čempionātu, kas februāra beigās un marta sākumā risināsies Vinterbegā.

"Neviens nebija vainīgs, tā vienkārši bija tehniska ķibele," aytzīst U.Žaļims.

Kamēr Latvijas pirmā un otrā ekipāža dodas uz Laplaņu, kur notiks Pasaules kausa 6. posms, kas vienlaikus būs Eiropas čempionāts, trešā ekipāža dodas uz Eiropas kausa pēdējo posmu Vinterbergā.


Kategorijas