Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Janvāra nogales aktivitātes sociālās aprūpes centrā ,,Alūksne’’

Aprūpes centrā ,,Alūksne’’ janvāris bija bagāts ar dažādām aktivitātēm, kuru domas par turpmāko dzīvi, sevišķi adaptācijas periodā, kas parasti ilgst līdz trīs mēnešiem.

Rīkotas tika un vēl turpinās radošās darbnīcas un tematiskās pēcpusdienas, lai rosinātu klientus domāt, katrs varētu darboties pēc savām spējām un interesēm.

Darbs bija un turpinās arī istabiņās – pārrunas, vingrojumi, darba terapija. Tas gan ir saskaņots ar medicīnas darbiniekiem.


Viena darba terapijām ir kartupeļu mizošana, pēdējā laikā tajā aktīvi iesaistās iemītniece Silvija Rāte, kura kartupeļus mizo istabā. Aprūpētāju klātbūtnē viņa nomizo spaini tupeņu. Pati veselības pēc pa kāpnēm nevar vienmēr noiet, bet apgalvo, ka rokas prasot darbu.


Radošo darbnīcu ietvaros pin grozus, veido kolāžas, ada, krāso, katrs atrod sev nodarbošanos, ja ir spēks un vēlēšanās.


Tematisko pēcpusdienu ietvaros 20.janvārī atcerējāmies barikāžu dienas, iededzinājām svecītes un pie tējas tases katrs pastāstīja savas tā laika izjūtas, sevišķi jau tie, kuri bija izvesti 1949. gadā vai arī kara laikā bēguļoja pa mežiem.


Kā parasti notika sadraudzības pasākums - jubilāru balle. Janvārī - 11 dzimušie, taču dažādu apstākļu pēc pie galda bija trīs jubilāri: Anna Zemniece (93), Alise Tortūze(88), Valerijs Boroduška (57). Pasākumu vadīja centra darbinieces Santa Loseva un Agra Andersone, par muzikālo daļu rūpējās Ilze Briediņa ar ansambli ,,Savējie’’, akordeonu spēlēja pārvaldnieks Aivars Tarass, cītaru - Elta Meļņa. Pārējos jubilārus : Jāni Zirni (64) ,Edgaru Grueli (73), Arvīdu Rasu (83), Skaidrīti Biezo (66), Mirdzu Brūveli (71), Moniku Rudusi (79), Māri Kļaviņu (69) sveicienu saņēma istabā, bet Gita Gābliķe (87) - slimnīcā.


28.janvārī kopīgo pasākumu ietvarā ar Alūksnes muzeja svētību noskatījāmies Zigurda Vidiņa dokumentālo filmu ,,Tēvu barikādes’’. Pirms filmas Didzis Eglītis nodziedāja dziesmu,, Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas’’. Starp mums bija arī barikāžu dalībnieki Valdis Osis un Modris Purs, kuri padalījās savos iespaidos par to dienu notikumiem.


Mēneša pēdējā darba dienā aprūpes centra zālē notiks svētbrīdis luterāņiem. Slimības gadījumā mācītājs apmeklē klientu istabā vai slimnīcā. Jāpiezīmē, ka pie mums regulāri nāk visu konfesiju mācītāji, tā kā garīgā maize  tiek visiem, kuri to vēlas.


Janvāris būs beidzies, taču sociālās aprūpes centrā jau domā pa nākamajiem pasākumiem, tuvākais jau ir 2. februārī - Sveču diena.


Paldies visiem, kuri bija ar mums!

Kategorijas