Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde: biatlonistes piedalās 6 kilometru sprintā

Tamāra Ulase

2015. gada 28. janvāris 17:50

240

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē Vorarlbergā un Lihtenšteinā ir aizvadīta otrā sacensību diena. No Latvijas jaunatnes Olimpiskās komandas dalībniekiem vakar, 27.janvārī, uz starta stājās mūsu biatlonisti, tanī skaitā arī Regīna Rudzīte no Alūksnes BJSS, un kalnu slēpotājas. Par to informē Latvijas Olimpiskās komitejas preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters. 

Viņš stāsta, ka meitenēm biatlonā bija jāsacenšas 6 kilometru sprintā.

"Labāko rezultātu sasniedza Krista Razgale, kura divās šaušanas reizēs pieļāva četras kļūdas un ierindojās 67.vietā, Regīna Rudzīte ar piecām kļūdām finišēja vienu pozīciju zemāk, 68.vietā, bet trešā Latvijas dalībniece Keita Annija Sabule pieļāva trīs kļūdas un finiša līniju sasniedza 72.pozīcijā. Iedzīšanas sacensībām no Latvijas pārstāvēm neviena nekvalificējās. Meitenēm zelta un sudraba medaļas izcīnīja mājinieces austrietes, bet bronza tika Francijas biatlonistei," stāsta M.Mālmeisters.

Šodien no Latvijas jaunatnes Olimpiskās komandas dalībniekiem startē biatlonisti, daiļslidotāji, kalnu un distanču slēpotāji.

12. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē notiek no 25. – 30.janvārim Austrijas pilsētā Vorarlbergā un blakus esošajā valstī Lihtenšteinā. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 46 Eiropas valstu sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 24 jaunie sportisti, kas startēs 5 sporta veidos no 8 sacensību programmā paredzētajiem

Kategorijas