Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Siltāk būs vēl trīs skolās

Līga Vīksna

2015. gada 30. janvāris 00:00

30

Darbi jāpaveic līdz aprīļa beigām

Trīs Alūksnes novada skolās – Ilzenes un Mālupes pamatskolās, Jaunannas Mūzikas un Mākslas pamatskolā sākušies siltināšanas darbi. Atbilstoši izsludinātajam iepirkumam, darbus visās trīs skolās veic pašmāju uzņēmums SIA “Ozolmājas”.
Siltināšanas darbi notiek Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta atklāta konkursa “Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanai” 5.kārtas ietvaros, apgūstot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Ilzenes pamatskolai darbu kopējās izmaksas ir 199 432,05 eiro, Jaunannas Mūzikas un mākslas pamatskolai – 323 049,66 eiro, Mālupes pamatskolai – 257 165,79 eiro.

Darba apjoms liels
“Mālupes pamatskolai veiksim jumta nomaiņu, fasādes siltināšanu, logu un durvju maiņu, apkures sistēmas un siltummezgla maiņu, pamatu siltināšanu. Jaunannas Mūzikas un mākslas pamatskolā arī būs jumta nomaiņa, fasādes siltināšana, apkures sistēmas, logu un durvju maiņa, pamatu siltināšana  un jauna apkures katla uzstādīšana. Atšķirībā no abām pārējām skolām, Ilzenes pamatskolai neveiks jumta maiņu, bet siltināšanu, siltinās arī fasādi un ēkas pamatus, paredzēta logu un apkures sistēmas maiņa. Visām trim ēkām būs arī bēniņu siltināšana,” stāsta SIA “Ozolmājas” valdes priekšsēdētājs Viktors Dubovs.
Visām ēkām būs ventilējamās fasādes, to siltināšanai izmantos cementa skaidu plāksnes ar granīta pārklājumu, kā tas jau ir, piemēram, Alūksnes pilsētas sākumskolai un ģimnāzijas jaunajam korpusam. “Darba apjoms ir liels, nodarbinām vietējos iedzīvotājus. Visos trīs objektos kopā strādā sešas brigādes, katrā aptuveni pieci cilvēki,” saka V.Dubovs.

Termiņš – īss
Ilzenes pamatskolas direktore Olīvija Jēģere atzīst, ka siltināšana skolai būs liels ieguvums. “Ietaupīsim kurināmo, elektroenerģiju un ēkai būs lielāka energoefektivitāte. Ņemot vērā salīdzinoši nelielo skolēnu skaitu, centīsimies sadzīvot ar celtniekiem, lai mācību process netiktu traucēts. Vajadzības gadījumā varam izmantot arī centra “Dailes” telpas,” saka O.Jēģere. Jaunannas Mūzikas un mākslas pamatskolas direktore Janīna Pužule atzīst, ka liels ieguvums būs jaunais granulu katls, jo līdz šim ēku apkurina ar gāzi, kas izmaksā dārgi,” viņa saka.
Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis norāda – termiņš, kurā darbi jāpaveic ir īss, līdz aprīļa beigām, bet tādi ir finansējuma devēja nosacījumi. “Jau novembrī bija zināms, ka mūsu projektiem finansējuma nebūs, bet ar piebildi: ja finansējums atliks, tad tomēr varēsim īstenot savus projektus. 23.decembrī uzzinājām, ka finansējums tomēr būs. Jā, šobrīd var diskutēt, vai darbu termiņš ir – nav objektīvs. Šobrīd ir pateicīgi laika apstākļi, lai darbus veiktu,” saka A.Dukulis.

Kategorijas