Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlons: Rastorgujevs Eiropas čempionātā Igaunijā piedzīvo kritienu, sabojā šauteni un izstājas no sacensībām

Tamāra Ulase

2015. gada 29. janvāris 15:51

349

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien piedzīvoja neveiksmi Igaunijā notiekošajā Eiropas čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē, krītot un esot spiests izstāties, informē Nacionālā informācijas aģentūra "Leta".

Kritiena rezultātā Rastorgujevs salauza savas šautenes laidi. Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka notikuma vietā izteicās, tāda šautenes laide, kāda ir Rastorgujevam, nav nopērkama, tāpēc šis uzskatāms par ļoti būtisku zaudējumu.

Pirms tam pirmajās divās šaušanās Rastorgujevs bija pieļāvis pa divām kļūdām, bet trešo šaušanu veica nekļūdīgi. Ceturtajā šaušanā sportista šautene vairs nespēja precīzi darboties.

Rīt, 30.janvārī, treniņā Latvijas pārstāvis izmēģinās citu šautenes laidi. Ja tā nebūs derīga, čempionāts viņam būs beidzies. Sportista treneris Intars Berkulis apgalvo, ka piešaut citu šautenes laidi nav viegli, tāpēc viņš prognozē, ka čempionātu Rastorgujevs, visticamāk, neturpinās.

Aģentūra norāda, ka Igaunijas izlase bijusi ar mieru dot Rastorgujevam rezerves šauteni, tomēr sacensību galvenais tiesnesis to nav atļāvis. Latvijas izlasei tikmēr nav bijusi nomarķēta rezerves laide, kuru sportists būtu varējis izmantot.

Jau ziņots, ka vēl neilgi pirms ceturtdienas sacensībām pastāvēja bažas par Rastorgujeva spējām iziet trasē, jo vēl trešdien no rīta viņam bijusi temperatūra un aizkritis kakls. Vienīgi ceturtdien no rīta ārsti devuši viņam atļauju doties uz Otepē.

Tieši individuālajā distancē pirms gada Rastorgujevs kļuva par Eiropas čempionu, bet sprintā izcīnīja bronzu.


Kategorijas