Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rezultāti ir labi

Diāna Lozko

2015. gada 30. janvāris 00:00

9

Apes un Gulbenes novados 23. un 24.janvārī tika atzīmēta tradicionālā ziemas rallija “Sarma” 40.jubileja. Šajā rallijā piedalījās 83 ekipāžas, pārstāvot septiņas valstis. 
Alūksniešu Zigurda Kalniņa un Renāra Salaka ekipāža rallija ieskaitē RK1 klasē kopvērtējumā ierindojās 4.vietā. “Otrajā dienā braucām jau ātrāk. Vienmēr jau jācer uz labāku rezultātu. Arī konkurenti šoreiz bija spēcīgi,” pauž Z.Kalniņš. Viņš atzīst, ka “Sarmā” arī šogad ir bijusi ļoti laba organizācija un ceļi bijuši tik tiešām labi. “Ziema par mums šoreiz ir parūpējusies. Mums te ir pamatīgas kupenas, un par to prieks ir gan sportistiem, gan skatītājiem,” teic Z.Kalniņš, kurš šo sezonu gan izlaidīs, taču pauž pārliecību, ka noteikti atgriezīsies nākamajā, lai sasniegtu arī turpmāk labus rezultātus.
Rallijā “Sarma 2015” notika arī sacensības rallijsprinta ieskaitē, kur 1600 klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja novadnieka Kaspara Kola ekipāža. K.Kols atzīst, ka konkurenci īsti nav izjutis un pārliecinoši virzījies uz uzvaru. “Rezultāti bija ļoti labi. Trase bija ātra, bet arī sarežģīta. Ne visi pat tika līdz finišam. Tehnika klausīja, un izpildījām visu, ko vēlējāmies,” stāsta K.Kols. Nākamās sacensības, kurām gatavojas K.Kols, noritēs vasarā. “Nākamais rallijsprinta čempionāta posms noritēs Kalnmuižā. Līdz tam ir laiks pārorientēties uz vasaras braukšanu. Ne visur ceļi ir tik piemeklēti kā Alūksnē un Gulbenē. Organizatori šeit piemeklē diezgan sarežģītus ceļus, un tas katram sportistam ir izaicinājums,” pauž K.Kols.
Rallija “Sarma 2015” rezultāti pieejami Latvijas rallija čempionāta mājaslapā “autorally.lv”.

Kategorijas