Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lustīgi un veselīgi kopā!

Diāna Lozko

2015. gada 30. janvāris 00:00

13

Karīna Driķe: “Es domāju, ka seniori var izdarīt to pašu, ko mēs.”

Pagājušajā nedēļas nogalē Mārkalnē notika pirmās ziemas sporta spēles senioriem. Spēles rīkoja Mārkalnes aktīvo jauniešu grupa, kura uzsver, ka arī nākotnē rīkos dažādus pasākumus senioriem.

Svarīgi abām paaudzēm sadarboties
Jau pērnā gada vasarā Alūksnes Bērnu un jauniešu centra projektā “Tālāk par sevi” Mārkalnes aktīvie jaunieši sarīkoja divas sporta dienas Mārkalnes pensionāriem. “Kopā esam septiņi jaunieši – es, Elvita Driķe, Elvis Zvejnieks, Ēriks Valdmanis, Kristīne Krekovska, Dāvids Trimalnieks un Gvido Rendijs. Ideja par sporta spēļu rīkošana senioriem radās, pateicoties arī manai vecmammai Antai Driķei. Vispirms tika rīkotas sporta spēles jauniešiem, bet vecmamma ieteica, ka arī senioriem tādas vajadzētu,” stāsta mārkalniete Karīna Driķe, kura šobrīd mācās Valmieras tehnikumā par grāmatvedi. Viņa uzsver, ka noteikti tiks plānoti arī turpmāki pasākumi pensionāriem, un pauž pārliecību, ka ir svarīgi abām paaudzēm sadarboties. “Es domāju, ka seniori var izdarīt to pašu, ko mēs. Mēģināsim rīkot nākotnē tādus pasākumus, pēc kādiem viņiem būs pieprasījums. Tas, ka es mācos citur, nenozīmē, ka nevēlos darboties Mārkalnes un šejienes ļaužu labā,” pauž jauniete.
Karīnas vecmamma A.Driķe ir arī Mārkalnes pensionāru padomes vadītāja. Viņa uzsver, ka ir ļoti svarīgi izkustēties un šādu spēļu organizēšana ir nepieciešama. “Noteikti plānosim kaut ko arī uz priekšu,” teic A.Driķe.

Ir sajūsmā par jauniešu iniciatīvu
Mārkalnes pagasta bibliotēkas vadītāja Sanita Silirova stāsta, ka pagastam ir sadarbība ar Jaunalūksnes, Pededzes, Ziemera un Malienas pagastiem. Pededzes aktīvo pensionāru pulciņa vadītāja Antoņina Girs uzsver, ka priecājas par pagastu sadarbību. “Uz pirmajām ziemas sporta spēlēm ieradāmies kopā ar mazbērniem. Es uzskatu, ka šī ir iespēja būt veselīgākiem un lustīgākiem. Vai tad kopīgas āra aktivitātes ar draugiem var būt sliktas?” pauž A.Girs.
Arī pensionāre Biruta Romka no Mārkalnes piekrīt, ka svarīgas ir aktivitātes svaigā gaisā. “Protams, ir seniori, kuriem ir grūti iziet no mājām veselības problēmu dēļ, bet pārējiem noteikti iesaku nākt svaigā gaisā un piebiedroties, jo tas dod ņiprumu un uzlabo veselību,” teic B.Romka. Viņa ir sajūsmā par jauniešu iniciatīvu un atsaucību, palīdzot pensionāriem būt aktīvākiem.

Kategorijas