Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Galda teniss: alūksniešiem veiksmīgs starts

Mārīte Dzene

2015. gada 30. janvāris 16:02

155

Sācies Alūksnes atklātais čempionāts galda tenisā, kura pirmā kārta notika 25.janvārī. Tajā piedalījās 32 tenisisti, kuri bija sadalīti 5 apakšgrupās.

“Liels prieks, ka beidzot alūksnieši tika finālā. No katras apakšgrupas divi labākie spēlē finālā, tātad par godalgotām vietām cīnījās desmit alūksnieši. Vislabāk šoreiz veicās man - ieguvu 3.vietu. Labi nospēlēja arī Oļegs Iļjins, izcīnot 5.vietu. Pārsteigumu sagādāja Aleksandrs Levada, kurš pirmo reizi iekļuva labāko desmitniekā, kā arī Ingus Meisters no Apes. Tas nozīmē, ka regulāriem treniņiem ir rezultāti,” stāsta čempionāta galvenais tiesnesis Aivars Dulbergs.


Viņš ir apmierināts ar visu alūksniešu un apeniešu startu čempionātā. Tiesa, nākas atzīt, ka pagaidām valmierietis Guntis Lezdiņš un gulbenietis Aigars Žvīgurs paliek nepārspēti līderi, izcīnot pirmo un otro vietu čempionāta pirmajā kārtā. Tikai viņiem zaudē A.Dulbergs, tāpēc ar savu spēli ir apmierināts.


“Čempionātu organizēju trešo gadu, un abos iepriekšējos Guntis aizveda kausu uz Valmieru. Nākamā čempionāta kārta būs februāra pēdējā svētdienā, bet pavisam ir astoņas kārtas,” informē A.Dulbergs. Atklāto tenisa čempionātu organizē galda tenisa klubs “Lagūna” sadarbībā ar novada pašvaldību.


Paredzams, ka šis gads tenisistiem būs spraigs. Tagad alūksnieši gatavojas doties uz sacensībām Gulbenē, kur parasti ir kupli pārstāvēti Kravaļa piemiņas turnīrā, bet pēc tam - uz Veru Igaunijā. Ir iecere veidot Alūksnes komandu dalībai sacensībās Rēzeknē.


“Mūsu tenisisti ir pietiekami labi, lai nepaliktu pēdējā vietā sacensībās Rēzeknē, kur jau pieteikušās astoņas komandas,” spriež A.Dulbergs.

Kategorijas