Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Cer uz jauniem un labiem rezultātiem

Diāna Lozko

2015. gada 31. janvāris 07:00

1386

Šonedēļ Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolā Latvijas vieglatlētikas izlases dalībniece, novadniece Ilona Marhele vadīja nodarbību 3.klases skolēniem, lai parādītu viņiem, ka treniņi var būt arī interesanti un aizraujoši. I.Marhele, kas ir viena no labākajām Latvijas skrējējām, šogad plāno atgriezties aktīvākā sporta apritē.

Aicinās zināmus novadniekus

Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas treneris Ilgvars Vaskis informē, ka arī turpmāk aicinās zināmus novadniekus un nopelniem bagātus sportistus bērniem novadīt nodarbības. “Piemēram, martā pie mums viesosies bobslejists Intars Dambis. Jaunie var labāk bērniem parādīt vingrojumus un ar piemēru viņus pamācīt,” pauž I.Vaskis. Viņš uzsver arī to, ka šādā veidā jaunajai paaudzei būs iespēja iepazīties ar slaveniem sportistiem un gūt arī iedvesmu.


Plāno atgriezties

I.Marhelei sporta gaitās bija pārtraukums, jo ir pusotru gadu vecs dēliņš.


“Atgriezties sportā pēc bērna gaidībām ir grūtāk, nekā biju domājusi. Ir grūti atgriezties pie tādiem ātrumiem, kādi bija agrāk. Esi lēnāks, smagāks, neveiklāks, un nevar salīdzināt ar to, kā bija pirms tam, jo tas nebūtu objektīvi. Gribas visu ātrāk, taču nevajadzētu sev nodarīt pāri. Ir saprātīgi jāturpina, un arī citām māmiņām, kuras atgriežas sportā, iesaku visu atsākt vēl lēnāk, nekā pašām gribētos. Ir grūti, taču atceros, ka arī es sešas nedēļas pēc bērna piedzimšanas sāku kāpt Dores kalniņā. Vispirms sešas reizes, tad astoņas un tā pamazām,” stāsta I.Marhele.


Šogad viņa plāno atgriezties nopietnākā sportiskā apritē. Jau nākamajā nedēļā I.Marhele dosies uz treniņnometni Portugālē.


“Ceru, ka pamatkilometrāža būs noskrieta, un tad varēs sākt piedalīties gan pusmaratonos, gan sacensībās. Skaidri zināms, ka skriešu pusmaratonu skriešanas sērijā “Skrien Latvija”. Tie būs pieci pusmaratoni - katru mēnesi citā Latvijas pilsētā. Pagaidām tie ir aktuālākie plāni, un ceru, ka ar laiku arī atgriezīsies rezultāti,” saka I.Marhele.


Kategorijas