Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tradicionāli atzīmē Ābeces svētkus

Diāna Lozko

2015. gada 6. februāris 00:00

4

Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskolā šodien notiek Ābeces svētki. Šie svētki ik gadu skolā tiek atzīmēti februārī, un tā ir iespēja katru gadu no jauna nostiprināt zināšanas un bērniem kopā ar vecākiem padarīt mācību procesu rotaļīgu.


Ābeces svētki tradicionāli norit jau daudzus gadus. “Katru gadu rīkojam šos svētkus februārī pirms 1.klases brīvdienām. Cītīgi gatavojamies, un svētkus apmeklē gan 1.klašu bērnu vecāki, gan skolasbiedri. Gatavojam dziesmas, tiek iestudēta ludziņa. Ciemos nāk arī Burtu feja, kura pārbauda, kā bērni prot lasīt. Tie ir gan svētki, gan arī sava veida zināšanu pārbaude,” teic Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskolas 1.klases audzinātāja Mārīte Mičule. Ābeces svētki ir iespēja nepiespiestā gaisotnē vēlreiz uzsvērt, cik svarīgi ir apgūt lasītprasmi un ka šīs zināšanas ir jāturpina pilnveidot.
Skolā noris arī citi ikgadējie pasākumi, piemēram, šobrīd notiek gatavošanās Valentīndienas pasākumam. “Tradicionāli notiek arī bērnu talantu konkursi. Bērniem esam rīkojuši arī popielas, un parasti popielās izpaužas arī skolotāji. Esam uzveduši tādas dziesmas kā “Anniņa vanniņā”, “Eirovīzijas” dziesmu “Cep, cep, cep kūku” un reiz pat atveidojām slaveno grupu “ABBA”. Mums ir svarīgi kopā ar bērniem iesaistīties pasākumu veidošanā,” teic Jaunannas mūzikas un mākslas pamatskolas pirmsskolas grupas audzinātāja Vita Siliņa. Viņa uzsver, ka  mūsdienās bērni ir pieraduši pie tehnoloģijām un pat trīsgadīgi bērni, pat ja vēl īsti nerunā, labi pārzina datorspēles. “Kādreiz bērni 1.klasē nemācēja paši ieslēgt datoru, bet nu nekas pat nav jāpaskaidro,” atzīst M.Mičule.
Šobrīd pamatskolā mācās 43 skolēni, bet pirmsskolas grupā - 24 bērni. ◆

Kategorijas