Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iepazīst žurnālista darbu

Diāna Lozko

2015. gada 13. februāris 00:00

41

Šonedēļ Ēnu dienā daudzi Alūksnes izglītības iestāžu audzēkņi iepazina dažādas profesijas. Arī “Alūksnes Ziņu” žurnālistiem bija savas “ēnas” – Alūksnes pilsētas sākumskolas 4.klases audzēknes Alise Zara un Monta Sustenberga.

Iesaistījušās skolas
žurnālistikas pulciņā
Abas meitenes iesaistījušās arī skolas žurnālistikas pulciņā, kurā top skolas sienas avīze. “Gribēju ēnot žurnālistus arī tāpēc, ka tas ir interesanti. Manuprāt, visinteresantāk ir tad, kad jāintervē cilvēki,” teic Monta. 4.klases audzēknei Alisei ļoti patīk arī fotografēt, un viņa nākotni gribētu saistīt ar žurnālistiku televīzijā. Meitenes sapnis ir strādāt televīzijas pārraidē “Bez Tabu”.
“Žurnālista darbā visbīstamāk varētu būt tad, kad jāiet kādās tumšās un apšaubāmās vietās un tur, kur citi nemaz nedrīkst iet,” uzskata Alise. Savukārt Monta par vissarežģītāko žurnālista darbā uzskata interesantu jautājumu izdomāšanu. “Manuprāt, būtu grūti izdomā interesantus jautājumus un interesantus teikumus, lai visiem, kuri lasa, būtu interesanti,” teic Monta.
Tika iepazistinātas ar
laikraksta vēsturi
Abām meitenēm bija iespēja doties līdzi uz interviju Alūksnes novada vidusskolā, kā arī iziet ielu aptaujā. Gan “Alūksnes Ziņu” žurnālistēm, gan topošajām žurnālistēm no sākumskolas bija interesanti doties Alūksnes ielās un uzdot jautājumus sastaptajiem svešiniekiem. Meitenes tika iepazīstinātas arī ar “Alūksnes Ziņu” vēsturi un pašu pirmo laikraksta numuru, kurš iznācis 2000.gada 17.oktobrī. Arī tur, kā patīkama sagadīšanās, bija kāds raksts par 4.klases skolēniem, un meitenēm bija ļoti interesanti laikrakstā ieraudzīt 4.klases skolēnus, kuri nu jau sen ir pieauguši. Arī pašas “Alūksnes Ziņu” žurnālistes, aplūkojot avīzes arhīvu, aizdomājās, cik tomēr ātri skrien laiks un kā pa šiem gadiem mainījušies laikakstā aprakstītie cilvēki. ◆

Kategorijas