Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Hokejisti Gulbenē izcīna sudrabu

Didzis Bauers

2015. gada 13. februāris 00:00

12

Spītējot laika apstākļiem, tika aizvadīts Gulbenes pilsētas hokeja turnīrs. Tajā piedalījās četras komandas ar sešdesmit spēlētājiem, tostarp arī alūksnieši.
Izloze pirmajā pusfinālā saveda Alūksnes un Līgo komandu. Ar 4:1 uzvarēja alūksnieši. Viņiem pa diviem vārtiem guva E.Langrāts un R.Salaks.
Otrajā pusfinālā sacentās Gulbenes „Veterāni+” un „Beļava/Studenti”. Spēle beidzās 0:0, un nācās izpildīt pēcspēles soda metienus – „bullīšus”. Atkārtotā mēģinājumā „Beļava/Studenti” iekļuva finālā. Spēlē par trešo vietu Līgo komanda izrādījās pārāka par „Veterāniem+” ar 2:0 un izcīnīja bronzas medaļas. Finālā Alūk­snes komanda ar 3:1 atzina „Beļavas/Studentu” pārākumu. Alūksniešu labā finālā vārtus guva V.Zitāns. Komandā spēlēja arī E.Langrāts, I.Egle, D.Kozlovecs, K.Bāliņš, M.Felšs, M.Sprukulis, A.Teters, R.Salaks, E.Dortans, A.Platačs, U.Irbe un A.Makars. Labāko spēlētāju balvas saņēma arī alūksnieši Ernests Langrāts un Rihards Salaks.
“Laika apstākļi nebija labi, tādēļ turnīrs tika izspēlēts ļoti īsi - pirmo spēli uzvarējām un uzreiz bija jāspēlē fināls, tā arī palikām otrie, paveicās,” stāsta R.Salaks.
Rīt, 14.februārī, paredzēts starts Alūksne novada 2015.gada atklātajam čempionātam hokejā. Sacensības notiks slidotavā pie E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas. “Pašreiz ir pieteikušās trīs komandas, bet solīja piedalīties arī Apes komanda. Šobrīd laika apstākļi nav iepriecinoši, bet ceram, ka spēles nebūs jāatceļ,” stāsta R.Salaks, kurš ir čempionāta galvenais tiesnesis.
Arī ziemas sporta festivālā “Alūksne 2015”, kurš norisināsies no 27.februārim līdz 1.martam, paredzēts divu dienu hokeja turnīrs. ◆

Kategorijas