Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Slēpošana: visātrāk “Apkārt Alaukstam”

Didzis Bauers

2015. gada 13. februāris 17:36

128

Ar novadnieka Oskara Muižnieka uzvaru 22 kilometru tautas distancē beidzies jau 24.slēpojums „Apkārt Alaukstam”. Kopā slēpojumā piedalījās vairāki tūkstoši dalībnieku.

Slēpojumā startēja ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas un Polijas slēpotāji, kuri sacentās četrās vecuma grupās. „Sportland” tautas maratona dalībnieki veica 22 kilometru distanci. Šajā distancē startēja visvairāk dalībnieku. Finiša līniju pirmais šķērsoja O.Muižnieks, par pāris sekundēm apsteidzot Raivi Zīmeli. 3.vietā - Juris Damškalns. Sievietēm absolūtajā vērtējumā uzvarēja Anda Muižniece, 2.vietā - Inga Paškovska, 3. – Inese Zvirgzdiņa.

„Distance bija viegla, jo reljefs ir vienmērīgs, kāpumu maz. Pāris pēdējos kalnos centos atrauties no sekotājiem. Raivis Zīmelis gan turpat visu laiku bija, bet zināju, ka finišā esmu ātrāks, tāpēc biju drošs par uzvaru,” atzina O.Muižnieks, kuram šī bija pirmā uzvara šajā slēpojumā.

Jāatzīmē, ka visiem slēpošanas entuziastiem Ziemas sporta festivāla laikā ir iespēja pārbaudīt savu sportisko formu, piedaloties Tautas slēpojumā, kas notiks sestdien, 28.februārī Alūksnes novada ziemas sporta centrā “Mežinieki”. Reģistrācija no pulksten 10.00, sacensību sākums no pulksten 11:45. Sīkāka informācija mājaslapā “sportlat.lv”.


Kategorijas