Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bobslejs: piedalās pasaules kausā

Didzis Bauers

2015. gada 10. februāris 11:45

43

Nedēļas nogalē tika aizvadīts septītais, priekšpēdējais, posms Austrijas trasē Īglsā bobslejā divniekiem un četriniekiem. Tajā startēja arī visas trīs labākās Latvijas komandas, tostarp alūksnietis Intars Dambis Uģa Žaļima ekipāžā.

U.Žaļims un I.Dambis, izlaižot vienu posmu Pasaules kausa izcīņā, atgriezās apritē ar 11.vietu pirmajā braucienā. Otrajā braucienā Žaļima bobs gāja mats matā ar Ķibermaņa laiku, bet finišā – 11.vieta, savus tautiešus apsteidzot par divām sekundes simtdaļām.

Četrinieku konkurencē Latviju pārstāvēja arī U.Žaļima ekipāža: Dāvis Sprinģis, Matīss Miknis un I.Dambis. Ekipāža trasē devās ar 22.numuru. Pirmajā braucienā trase vairs nebija tik “ātra”, brauciens arī nebija vislabākais, tāpēc nācās samierināties tikai ar 19.vietu 26 komandu konkurencē. Otrais brauciens izdevās labāk, bet divu braucienu summā izdevās pakāpties tikai par vienu vietu augstāk - 18.vieta divu braucienu summā.

Nākamais, pēdējais, Pasaules kausa posms jau šonedēļ notiks olimpiskajā Soču trasē Krievijā, kurā Latviju pārstāvēs Melbārža ekipāža.

Kategorijas