Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Basketbols: Limbažos izcīna trīs uzvaras

Didzis Bauers

2015. gada 13. februāris 17:51

300

Nedēļas nogalē Ziemeļvidzemes sieviešu basketbola līgā Limbažu 3. vidusskolas zālē notika 7. sabraukums. Tajā piedalījās arī Alūksnes “KRK Vidzeme/Klondaika”.

Katrai spēlei alūksnietēm ir liela nozīme
Šis bija priekšpēdējais posms. Katrai spēlei alūksnietēm ir liela nozīme, jo četras spēcīgākās komandas tiek tālāk uz izslēgšanas spēlēm. Pašreiz viņas atrodas otrajā vietā, bet dažas komandas nav aizvadījušas daudz spēļu.

“Šoreiz bija problēmas ar sastāva savākšanu. Vēl iepriekšējā vakarā pirms izbraukšanas pastāvēja iespēja, ka nevarēsim nokomplektēt sastāvu un nepiedalīsimies. Bet liels paldies meitenēm, kas tomēr rada iespēju piedalīties šajā posmā. Bijām sešas: es, Žanete Tomsone, Līga Tomsone, Krista Ramane, Krista Raudiņa, Madara Krauze. Diena bija diezgan smaga, jo bija jāspēlē trīs spēles,” stāsta Dina Vītola.

Sabraukuma otrajā spēlē sacentās Limbaži un “KRK Vidzeme/Klondaika”. Spēle bija “Klondaikas” labā jau kopš paša sākuma. Katrā ceturtdaļā gūstot divreiz vairāk punktu nekā pretinieces, ar 49 punktu pārsvaru “KRK /Vidzeme/Klondaika” svinēja uzvaru pār Limbažiem - 29:78. Šajā spēlē neapturama ir Madara Krauze, kura gūst rekordlielu punktu skaitu – 41. “KRK Vidzeme/Klondaika” vēl punktus guva: D.Vītola – 19, K.Raudiņa – 10, Ž.Tomsone - 5, K.Ramane - 2, L.Tomsone - 1.

Cīņa bija sīva un līdzīga
Otra spēle mūsu meitenēm bija ar “Cēsu juniorēm”. Cīņa bija sīva un līdzīga. Katru ceturdaļu veiksme nostājās citas komandas pusē, bet, visu laiku atrodoties nelielā vadībā, “KRK Vidzeme/Klondaika” diktēja spēles tempu. 19 sekundes līdz spēles beigām vadībā ar 2 punktiem bija “Klondaikas” meitenes. Mūsējām bija nerealizēts ātrais uzbrukums, kam sekoja pēdējo sekunžu metiens “Junioru” izpildījumā. Tas nebija precīzs un izšķīra spēles likteni - ar rezultātu 56:58 uzvarēja “KRK Vidzeme/Klondaika”. “Klondaikas” rindās rezultatīvākās bija D.Vītola un M.Krauze - katrai pa 18 punktiem, K.Raudiņai – 14, Ž.Tomsonei un K.Ramanei - pa 4.

Dienas pēdējā spēlē tikās Kalupe un “KRK Vidzeme/Klondaika”. Pirmajā puslaikā Kalupe guva vien 6 punktus. Agresīvi un pārliecinoši spēlēja mūsu meitenes un guva vairāk nekā trīsdesmit punktu pārsvaru. Otrajā puslaikā spēle izlīdzinājās, bet pārliecinošo vadību “Klondaika” nosargāja un ar rezultātu 65:31 uzvarēja arī trešo spēli. Rezultatīvākās bija D.Vītola - 26 punkti, M.Krauze - 16, K.Ramane - 13, K.Raudiņa - 8, L.Tomsone – 2.

“Pašām par pārsteigumu izdevās uzvarēt visas trīs spēles. Nospēlējām tiešām kā komanda. Šajās spēlēs ielikām labus pamatus tam, ka ir labas iespējas tikt izslēgšanas spēlēs,” saka D.Vītola.

Mūsu meitenēm pēdējais - 8. - posms paredzēts 22.februārī Alūksnē, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē: 10.00 - “KRK Vidzeme/Klondaika” - “Hope”, 11.15 - Rēzekne - “Hope”, 12.30 - “KRK Vidzeme/Klondaika” - “Cēsu juniores”.

Jāatzīmē arī, ka basketbola klubs “Stasis” pagājušās nedēļas nogalē piekāpās “SK Bruņinieks” ar rezultātu 82:90. Nākamā spēle alūksniešiem šovakar pulksten 20.30 ar “BK Krāslava” E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē.

Kategorijas