Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pauerliftings: laiks gatavoties sacensībām Apē

Apes novada atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma notiks 28. februārī plkst. 11.00 Apes sporta kompleksā, Pasta ielā 26. Lai sacensībās valdītu sīvāka konkurence, tajās ir aicināti piedalīties arī citu novadu sportisti, kā arī pauerliftinga iesācēji.

Lai sacensībās varētu parādīt savu spēku svaru stieņa spiešanā guļus, atlētam vispirms jāpiesaka sava dalība interneta vietnē http://piedalies.sp.lv/. Sporta censoņu pieteikumi ir gaidīti līdz 27. februārim.

Lai gan Apes novada čempionāts nav ne Latvijas Kausa posms, ne Reģiona Kausa posms, tas sniedz iespēju sportistiem vēl pirms lielāka mēroga sacensībām pārbaudīt sevi, uzrādīt jaunus personīgos rekordus, kā arī iepazīt citu novadu atlētus un sporta komandas.

Apes novada čempionāts spiešanā guļus bez ekipējuma norisināsies jau ceturto gadu. Tā mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu visā Latvijā un Apes novadā, aicināt iedzīvotājus pievērsties regulāriem treniņiem un apzināt spēcīgākos sportistus katrā svara kategorijā. Sacensības notiks sešās grupās: vīrieši, sievietes, jaunieši, seniori virs 40 gadiem, seniori virs 50 gadiem un seniori virs 60 gadiem. Sacensību laikā tiks noteiktas arī trīs spēcīgākās komandas. Sacensību nolikums pieejams: http://piedalies.sp.lv/lv/apes-novada-cempionats.

Tāpat kā citos sporta veidos arī pauerliftinga sacensībās sportistiem ir nepieciešams līdzjutēju atbalsts un uzmundrinājums. Sacensībās ieeja ir bezmaksas, tāpēc ikviens pauerliftinga entuziasts un interesents ir gaidīts ciemos.

Apes novada čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Apes novada domi un biedrību „Gulbenes K.S.P.” sporta klubu. Sacensības atbalsta interneta veikals http://veikals.sp.lv/. Pasākumu līdzfinansē Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija.

Kategorijas