Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dodies baudīt ziemas priekus!

Diāna Lozko

2015. gada 20. februāris 00:00

31

Ziemas sporta festivālu nākamās nedēļas nogalē organizē Alūksnes novada pašvaldība, sadarbībā ar sporta veidu federācijām, sporta klubiem un izglītības iestādēm.
Novada pašvaldības sporta darba organizators Vilnis Veļķeris uzsver, ka Alūksnes ziema vienmēr ir ilgāka par vienu mēnesi un arī ziemas sporta tradīcijas ir ļoti bagātas. “Nolēmām, ka novadā nepieciešams pasākums, kas piedāvātu gan skatītājiem, gan sportistiem dažādus ziemas sporta veidus vienkopus un vienā laikā, gan arī kalpotu par zināmu ekonomisku pienesumu vietējiem uzņēmējiem,” viņš saka.
Festivāls sāksies 27.februārī pulksten 12.00 ar Latvijas čempionātu biatlonā - ziemas sporta centrā “Mežinieki” notiks sprinta sacensības. 28.februārī Tempļakalnā norisināsies snovborda šovs “Tempļakalna kausa izcīņa”, ko rīko Alūksnes snovborda biedrība “Sniegaterapija” sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un Gulbenes snovborda klubu “Gulces gēns”. “Sniegaterapijas” vadītājs Oskars Keomeģis informē, ka šogad sacensībās tiks apbalvoti arī frīstaila slēpotāji. “Šonedēļ top trase un lielais tramplīns. 28.februārī pa dienu snovborda šovs notiks arī Igaunijā, Munameģī. Ceram turp aizdoties un pieaicināt uz mūsu pasākumu arī igauņus, ja viņi nebūs pārāk noguruši,” viņš saka un uzsver, ka ideja veidot šādu festivālu ir vērtējama ļoti pozitīvi.
Šajā pašā dienā Pilssalā notiks sacensības skijoringā, tradicionālais hokeja turnīrs un “Dion Sportlat” slēpošanas sacensības “Alūksne 2015”. Interesenti tiek aicināti arī uz auto miniralliju, auto ledus sprinta sacensībām, kā arī baudīt citas ziemas aktivitātes, tajā skaitā slidošanu. Dienas noslēgumā Māriņkalna tautas namā pasniegs Alūksnes pašvaldības “Gada balvas sportā un kultūrā”.
Svētdien viesu nama “Jaunsētas” teritorijā sacentīsies zemledus makšķernieki, bet pie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas būs hokeja turnīrs. Pilssalā notiks skijoringa sacensības, bet uz Alūksnes ezera (pretim “zirgu dzirdinātavai” uz ceļa Alūksne-Kolberģis) notiks kaitborda paraugdemonstrējumi un apmācība, ja būs labvēlīgi laika apstākļi un pietiekami liels vējš. Ziemas sporta festivāla noslēdzošā aktivitāte būs Latvijas čempionāts biatlonā “Mežiniekos”. ◆

Kategorijas