Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz “Salidojumu”

Līga Vīksna

2015. gada 20. februāris 00:00

37

Alūksnes izklaides un izaugsmes centrā “Prelūdija”
26.februārī pulksten 19.00 būs skatāma teātra kluba – restorāna “Austrumu robeža” izrāde “Salidojums”. Tā ir improvizēts divplūsmu skolas salidojums, tāpēc darbība notiek divās valodās – latviešu un krievu.


Šī izrāde pirms vairākiem gadiem ir tapusi kā improvizācija, tādēļ tai nav viena režisora – režisori ir visi trīs aktieri, kas tajā arī spēlē – Enriko Avots (Arvīds), Anta Eņģele (Antoņina) un Ruta Vītiņa (Margarita). R.Vītiņa atzīst, ka palaikam izrādes sižets tiek arī atjaunināts no pašu aktieru puses. “Mums ir prieks, ka šī izrāde joprojām dzīvo – Rīgā tā mums šobrīd ir visspēlētākā izrāde, bet Alūksnē būs 321.reize, kad “Salidojumu” izspēlēsim uz skatuves! Tā ir kamerizrāde, un “Prelūdijā” ir ļoti piemērotas telpas, lai to varētu izspēlēt atbilstošā atmosfērā, jo skatītāji sēž pie galdiņiem,” stāsta R.Vītiņa.
Viņa atzīst, ka šīs izrādes auditorija nav jaunieši, bet cilvēki, kuri piedzīvojuši padomju varas gadus. “Katram no mums dzīvē ir bijis kāds salidojums, kad satiekas bijušie klasesbiedri. Tā ir īpaša diena, kad pēkšņi satiec savu jaunību, kad draugi atkal ir “uz tu” – tāpat kā skolas laikā, tikai dažiem ir sirmi deniņi, daži kļuvuši apaļāki, bet visi tiekamies turpat, kur šķīrāmies izlaiduma dienā. Mēs izrādei esam izvēlējušies savdabīgu formātu: mazliet kā parodiju par divu valodu - latviešu un krievu - plūsmu skolu salidojumu un sadraudzību caur humoru. Līdz ar to izrādē skanēs teksti un dziesmas gan latviešu, gan krievu valodā. Tiek izspēlētas daudzas komiskas situācijas, bet izrāde ir ļoti labdabīga un nacionālais jautājums nav primārais,” saka R.Vītiņa.
Izrāde ilgs aptuveni 2,5 stundas, būs arī starpbrīdis. ◆

Kategorijas