Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pietura – Apes novads

Līga Vīksna

2015. gada 20. februāris 00:00

23

“Katrs sevi cienošs novads cenšas piedalīties starptautiskajā tūrisma izstādē – gadatirgū  “Balttour”,” atzīst Apes tūrisma darba organizatore Astra Binde. Starp šiem novadiem vienmēr ir arī Ape – šogad pirmo reizi kopā ar kolēģiem no Smiltenes un Raunas novadiem prezentēja savu jauno tūrisma piedāvājumu, kas vilina tūristus piestāt vairākās Vidzemes šosejas “pieturās” minētajos novados.


“Vidzemes šoseja ir pagaidām neizmantota, bet laba perspektīva, kas varētu vienot pie tās esošos novadus. Ideju attīstīt kaut ko kopīgu izteica smiltenieši – labprāt piekritām un secinām, ka jaunais piedāvājums “Vidzemes šosejas pieturas” ir attaisnojies. Vēlējāmies savā kompānijā redzēt arī Alūksnes novadu, jo tas būtu kā loģisks Vidzemes šosejas pieturu noslēgums caur Jaunlaicenes, Veclaicenes pagastiem, bet tobrīd alūksnieši nebija gatavi šādai sadarbībai. Tomēr prieks, ka arī  alūksnieši šogad izcēlās ar interesantu, piesaistošu stendu. Pieredze liecina – kad ekskursantu grupas atbrauc līdz mums, tālajai pierobežai, viņi vēlas redzēt arī blakus esošo novadu piedāvājumu, jo tūristam robežas neeksistē – viņu interesē atbraukt un redzēt reģionu kopskatā,” saka A.Binde.”

Prezentē esošo un jauno
“Balttour” apmeklētājiem viņi  piedāvāja kopīgu bukletu, kas ietver jauno “Jāņasētas” karti un tūrisma objektu tematisko sarakstu - “pieturas” dažādām gaumēm un interesēm, kā arī jau gatavu tūrisma produktu – Raunas tūrisma un transporta kompānijas “Balt-Go” izstrādātu vienas dienas maršrutu ar izbraukšanu no Cēsīm konkrētos datumos, ietverot arī Gaujienas apmeklējumu. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, bija izveidojuši izdalei arī atsevišķu Apes novada pasākumu plānu vairākās valodās.
A.Binde atzīst – šogad “Balttour” apmeklētāju kopumā bija mazāk, viņi „nevāca makulatūru”, kā novērots citreiz, bet nāca mērķtiecīgāk. Ģimenes ar bērniem interesējās, kādi amatnieki, ražotnes ir Apes novadā, lai vasarā brauktu jaunajai paaudzei parādīt dažādas amatu prasmes. “Nāca plānot savus vasaras ceļojumus, pieteica gida pakalpojumus, konsultējās par iespējām veidot jaunus tūrisma piedāvājumus Apes novadā. Bija interese gan par Apes novada jaunumiem, gan jau pārbaudītām vērtībām. Jautāja par jauno Vaidavas tūrisma taku, mūsu novada “Lauku labumu” saimniecībām. Katru gadu uz Apes novadu atbrauc vairākas tūristu grupas, kas informāciju par mums guvušas tieši “Balttour”,” stāsta A. Binde.

Lepojas ar “Very berry”
Viņa uzsver, ka liela nozīme vienmēr ir uzņēmēju līdzi iedotajiem informatīvajiem materiāliem, vēl jo vairāk – degustācijām, jo “Balttour” publika ir atraktīva, mīl sirsnīgi izrunāties un našķēties. “Mēs Apes novadā ļoti lepojamies ar uzņēmumu “Very berry”, kas arī šoreiz piedāvāja degustēt savas dzērvenes pūdercukurā, sukādes, sulas. Uzņēmums arī izdevis jaunu, savdabīgu un ērti pārskatāmu bukletu. Daudzi interesējās, kur atrodas šis uzņēmums, un teicās atbraukt, bet – ja atbrauks līdz Gaujienai, apskatīs arī daudz cita mūsu novadā!” saka A. Binde. Apes novads tūristus vienmēr piesaistījis arī ar to, ka robežojas ar Dienvidigauniju – tas rosina atbraukt līdz pierobežai pat uz vairākām dienām. “Tos, kas skuma, ka Ape ir  tālu, rosinājām atbraukt uz vairākām dienām. Mums ir ļoti labas naktsmītnes, kur var izguldīt pat līdz 60 personām – viesu mājās “Melderi” un “Kalnarušķi” Apes pagastā vai netālu esošajā Mežabrāļu saimniecībā Igaunijā. Gandarījums arī par to, ka daudziem apmeklētājiem un kolēģiem patika mūsu “pieturvietu” koncepcija, jaunie linu tērpi, oriģinālie klūgu pinuma stendi,” saka A.Binde. ◆

Kategorijas