Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skola lepojas ar sportistiem

Diāna Lozko

2015. gada 20. februāris 14:38

2053

Šobrīd trīs Alūksnes novada vidusskolas audzēkņi startē Pasaules biatlona čempionātā jauniešiem un junioriem Baltkrievijā, savukārt Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē Ērgļos vidusskolas komanda kopvērtējumā nu jau otro gadu guva pārliecinošu uzvaru.

Pirmdien uz Pasaules biatlona čempionātu jauniešiem un junioriem Raubičos devās Latvijas jauno biatlonistu komanda, kuras sastāvā ir 12 jaunie sportisti. Komandā startē arī Alūksnes novada vidusskolas skolēni Regīna Rudzīte, Ingus Deksnis un Vladislavs Ņedaivodins. Sacensības notiek Raubičos, 35 kilometrus no Minskas, kas, kā vērtē Alūksnes novada vidusskolas sporta skolotājs un jauno biatlonistu treneris Sergejs Sverčkovs, ir liela bāze ar smagām trasēm. Alūksnes biatlonisti vēl pēdējo gadu šādās sacensībās startēs jauniešu grupā, bet nākamgad jau būs jāsacenšas junioru konkurencē.


Trešdien jaunietēm 10 kilometru individuālajā distancē Regīna Rudzīte izcīnīja 63.vietu. Jauniešiem 12,5.kilometru individuālajā distancē Vladislavs Ņedaivodins bija ātrākais no Latviešiem un izcīnīja 28.vietu. Ingus Deksnis izcīnīja 43.vietu. Šoreiz sliktā šaušana jauniešiem liedza pacīnīties par medaļām. Šodien paredzētas sacensības sprintā, svētdien iedzīšana, pirmdien stafete.


S.Sverčkovs uzsver, ka Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē Ērgļos šogad uzvara tika jau gaidīta. “Maksimāli darījām, ko varējām. Galvenais mērķis bija cīnīties par zelta medaļām. Kopā guvām septiņas zelta, vienu sudraba un divas bronzas medaļas,” viņš stāsta. Olimpiādes medaļu komplekti tika sadalīti sešos sporta veidos – distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā.

S.Sverčkovs atzīst, ka visgrūtākā cīņa bijusi slēpošanā, jo dalībnieku skaits bijis liels. Biatlonā ir gājis daudz vieglāk. “Mēs jau pie biatlona esam pieraduši, visi arī esam biatlonisti, un tā ir mūsu maize,” teic S.Sverčkovs.

Olimpiādē Alūksnes novada vidusskolas komandu pārstāvēja deviņi skolēni: R.Rudzīte, Rolands Zarītis, I.Deksnis, Kristaps Deksnis, Linards Zēmelis, Emīls Pometuns, Kristers Musts, Anastasija Ņedaivodina, V.Ņedavodins.


Kategorijas