Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Karikatūra

Redakcija

2015. gada 27. februāris 00:00

0

Fakts. Laika apstākļi ir ieviesuši zināmas korekcijas šīs nedēļas nogalē – no 27.februāra līdz 1.martam - Alūksnē notiekošā Ziemas sporta festivāla „Alūksne 2015” programmā. Sakarā ar nepiemērotiem apstākļiem nenotiks šādas plānotās festivāla norises: sestdien, 28.februārī – hokeja turnīrs, slidošana, auto ledus sprints, ziemas sporta aktivitātes bērniem un jauniešiem Pilssalā, minirallijs „Marienburga 2015”; svētdien, 1.martā – hokeja turnīrs.
Tomēr Alūksnes Ziemas sporta festivālā būs vēl pietiekami daudz aktivitāšu, ko varēs vērot. Šodien, 27.februārī, pulksten 12.00 ziemas sporta centrā „Mežinieki” tiks dots starts Latvijas biatlona čempionāta sprinta sacensībām.
Sestdien, 28.februārī, no pulksten 10.00 Pilssalu un Alūksnes ezera ledu pie salas sāks apdzīvot Latvijas nacionālā čempionāta skijoringā un ziemas motokrosā dalībnieki, pulksten 11.45 „Mežiniekos” startēs “DION Sportlat” slēpošanas sacensības “Alūksne 2015”, no pulksten 12.00 notiks arī kaitborda paraugdemonstrējumi un apmācība uz Alūksnes ezera ledus (pretim „zirgu dzirdinātavai” uz ceļa Alūksne - Kolberģis), savukārt Tempļakalnā pulksten 19.00 paredzēts snovborda šovs „Tempļakalna kausa izcīņa” „slopestyle” 2015””  jeb snovborda un frīstaila slēpotāju šovs. Piedalīsies pieredzējuši snovbordisti un frīstaila slēpotāji no Latvijas. Būs galvu reibinoši paraugdemonstrējumi uz “Gap jump” un “slide” elementiem, atrakcijas skatītājiem, vakara vadītājs, mūzika, uguņošana un citi pārsteigumi. “Nesēdi mājās, piebiedrojies!” “facebook.com” aicina Alūksnes snovborda kluba “Sniegaterapija” vadītājs un viens no šova organizatoriem Oskars Keomeģis. To, ka laika apstākļi šogad pavisam nelutina ziemas sporta entuziastus, šā pasākuma organizatorus, izrādās, īpaši neuztrauc. “Viss procesā! Tiekamies 28.februārī pulksten 19.00 Tempļakalnā! Ja grib, tad var visu!” aicina Oskars. To apliecina arī internetā ievietotie fotoattēli, kur redzams, ka alūksnieši dara, ko var, lai glābtu vēl atlikušo sniegu - šovam taču jānotiek!  Viens no atbalstītājiem Jānis Mellups “facebook.com” ierakstījis: “Snovbords uzvar pavasari!”
Svētdien, 1.martā, pulksten 9.00 sāksies zemledus makšķerēšanas sacensības uz Alūksnes ezera (reģistrācija - atpūtas kompleksā „Jaunsētās”), no pulksten 10.00 – skijoringa sacensības Pilssalā, no pulksten 11.00 - kaitborda paraugdemonstrējumi un apmācība uz Alūksnes ezera ledus, pulksten 12.00 „Mežiniekos” atkal startēs Latvijas čempionāts biatlonā, šoreiz visās grupās sacensības ar kopējo startu.
Gan piektdien, gan sestdien notiks arī atpūtas pasākumi vietējos atpūtas klubos „Prelūdija” un “Cita opera”.                           

Kategorijas