Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bobslejs: Žaļima divnieks - trešajā vietā pēc pasaules čempionāta pirmās dienas

Tamāra Ulase

2015. gada 27. februāris 17:13

54

Latvijas bobsleja pilotu Oskara Melbārža un Uģa Žaļima vadītie divnieki atrodas otrajā un trešajā vietā pēc Vācijas trasē Vinterbergā notiekošā pasaules čempionāta pirmās dienas sacensībām. Par to informē Nacionālā informācijas aģentūra "Leta".

Lai gan Žaļims kopā ar pieredzējušo stūmēju Intaru Dambi pirmajā braucienā neuzrādīja pašu ātrāko laiku startā, šai ekipāžai izdevās aizvadīt ļoti labu braucienu, kas tika veikts 56,62 sekundēs, ieņemot trešo vietu. Tas bija tikai par 0,15 sekundēm sliktāks laiks nekā līderim Frančesko Frīdriham no Vācijas, kā arī par 0,11 sekundēm lēnāk kā vēl vienu sensāciju sagādājušajam mājiniekam Rihardam Elsneram, kurš startēja pašā pirmā brauciena lejasgalā.

Otrajā braucienā jau sniegs vairs praktiski nesniga, vienīgi valdīja samērā spēcīgs vējš. Melbārdis šoreiz veica ļoti labu braucienu, uzrādot otro labāko rezultātu un pakāpās uz otro vietu. Tikmēr Žaļima ekipāžai otrajā braucienā bija piektais labākais rezultāts un tika noturēta trešā vieta.

Labāko rezultātu arī otrajā braucienā uzrādīja Frīdriha ekipāža, kas Melbārdi pašlaik apsteidz par 0,46 sekundēm, bet Žaļims zaudē 0,48 sekundes.

Medaļas šajā pasaules čempionātā divniekiem tiks sadalītas svētdien, kad norisināsies trešais un ceturtais brauciens.

Kopā ar vadošajiem valsts pilotiem Melbārdi un Ķibermani Latviju Vinterbergā pārstāv arī nomināli trešais pilots Žaļims, kurš šosezon gana sekmīgi piedalījās divos Pasaules kausa posmos.

Savukārt četrinieku sacensības norisināsies nākamās nedēļas nogalē, kad arī tiks aizvadīti četri braucieni.


Kategorijas