Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piepilda sievietes sapni

Līga Vīksna

2015. gada 6. marts 00:00

159

Alūksni par vietu, kur turpmāk attīstīt savu biznesu, nesen izvēlējusies Inese Zelča no Balviem, atverot figūras korekcijas salonu „Sievietes sapnis”. Tajā pieejami līdz šim Alūksnē nebijuši aparāti - vakuumtrenažieris, rollmasāža un grumbas izlīdzinošs aparāts.
„Mana dzīve krasi mainījās, draudzene alūksniete Marita Pura pierunāja turpmāk izvērst savu biznesu Alūksnē, lai gan pat pieļāvu domu braukt strādāt un dzīvot ārzemēs. Pirms tam biju zemniece – mums ar vīru bija sava saimniecība, bet tad vīrs pārdeva piena govis, saimniecību likvidēja, izšķīrāmies – es pievērsos skaistumkopšanai, kas man jau sen ir sirdij tuva,” stāsta I.Zelča.
I.Zelča ar Vācijā ražotajiem aparātiem strādājusi pusotru gadu savā salonā Balvos – tagad tas likvidēts un darbība izvērsta Alūksnē. Uz salonu Balvos brauca arī klientes no Alūksnes, Gulbenes, Rēzeknes, jo toreiz tas bija pirmais šāda veida salons ārpus Rīgas. I.Zelča ir ieguvusi sertifikātu, lai strādātu ar masāžas aparātiem. „Rollmasāžas aparāts lieliski masē dažādas ķermeņa daļas, atbrīvo no celulīta, tonizē un savelk ādu – tostarp ādu uz vēdera pēc dzemdībām. Aparāta vidū ir bambuss ar izcilņiem, kas rotē ap savu asi, un tiek izstaroti infrasarkanie stari, kas izsilda tauku slāni. Papildus aparāts aprīkots arī ar gaismas terapiju, kas īpaši lieliski noder ziemā, kad gaismas dabā trūkst. Rollmasāžas aparātam var regulēt apgriezienu ātrumu,” raksturo I.Zelča.
Savukārt vakuumtrenažieri I.Zelča dēvē arī par „tauku likvidētāju”. „Šajā trenažierī tiek uzvilkts speciāls tērps, caur kuru uz ķermeni iedarbojas ar vakuumu – tā ir spiediena masāža, kamēr pašam vēl jāiet pa skrejceliņu. Papildus notiek iedarbība arī ar infrasarkanajiem stariem. Tāpat salonā pieejams arī grumbas izlīdzinošs aparāts, kas līdztekus uzlabo ādas krāsu sejai un kakla zonai. Šis aparāts darbojas ar radioviļņu palīdzību, un te tiek izmantota speciāla kosmētika. Iedarbība uz ādu ir ļoti dziļa, tādēļ efekts novērojams pat divus gadus,” stāsta I.Zelča.
Katram klientam tiek sniegta arī konsultācija, piemēram, par to, cik ilgi pirms un pēc nodarbības nedrīkst ēst. „Ir cilvēki, kuriem nav ieteicams izmantot šos aparātus, piemēram, ja ir sirds mazspēja, astma, tromboze, mainīgs asinsspiediens. Tāpat sievietēm jāņem vērā, ka figūras labā daudz kas jādara arī pašām. Nebūs tā, ka atnāks uz aparātiem un tikai tievēs, bet pēc tam mājās sēdēs pie televizora, ēdīs kūkas un čipsus! Tad rezultātu nebūs – pašam jāievēro veselīgs dzīvesveids!” saka I.Zelča. Visbiežāk uz salonu nāk sievietes, kurām ir celulīta problēmas augšstilbiem, jo sievietēm esot grūtāk atbrīvoties no liekā svara nekā vīriešiem, kuriem ir ātrāka vielmaiņa un nav tādu hormonu svārstību. ◆

Kategorijas