Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sacenšas zemledus copē

Diāna Lozko

2015. gada 6. marts 00:00

133

Ziemas sporta festivāla laikā 1.martā uz Alūksnes ezera notika zemledus makšķerēšanas sacensības “Zemledus cope Alūksnē 2015”. 31 makšķernieka konkurencē Alūksnes novadu pārstāvēja 17 makšķernieki.


1.vietu izcīnīja balvenietis Valdis Prancāns (viņa kopējais loms – 3,415 kilogrami), 2.vietā ierindojās rīdzinieks Viesturs Buks (kopējais loms – 2,500 kilogrami), 3.vietu ieguva Arnis Pura no Strautiņiem (kopējais loms – 1,485 kilogrami). Ar 1,295 kilogramu smagu lomu 4.vietā ierindojās alūksnietis Linards Luiks. Arī 5.vietu izcīnīja alūksnietis - Māra Gailiša kopējā loma svars bija 1,270 kilogrami.
“Ar zemledus makšķerēšanu nodarbojos sen, bet ar brāli Ojāru nolēmām šogad piedalīties arī sacensībās, jo bija interese pamēģināt. Stāmerienā 27.februārī notika sacensības, kurās ieguvu pirmo vietu,” stāsta A.Pura. Sacensībās Alūksnē viņa lomā pārsvarā bija asari, un A.Pura atzīst, ka konkurence bijusi diezgan liela un savā starpā sīvi sacentušies nopietni makšķernieki.
Pašvaldības aģentūras “Alja” direktors Māris Lietuvietis atzīst, ka sacensībās vietējo makšķernieku diemžēl bija maz. “Varbūt tas bija saistīts ar to, ka šajā dienā pilsētā notika arī citi pasākumi. Uzskatu, ja Ziemas sporta festivāls tiks plānots arī nākamgad, būtu jāpadomā par tā formātu. Mēs atradāmies patālu no pilsētas, tāpēc skatītāju īsti nebija,” pauž M.Lietuvietis. Viņš uzsver, ka interesantāk būtu, ja sacensības varētu notikt iekšezerā, taču fiziski nav bijis iespējams uz ledus satilpināt gan skijoringa, gan autosporta dalībniekus. “Nākamreiz par to ir jāpadomā, jo gribētos, lai arī bērniem un citiem interesentiem būtu iespēja atnākt un paskatīties, kā tad īsti zemledus makšķerēšana notiek,” teic M.Lietuvietis. ◆

Kategorijas