Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Mazā Parīze” - Alūksnē

Līga Vīksna

2015. gada 13. marts 00:00

16

Alūksnes izklaides un izaugsmes centrs “Prelūdija” 21.martā pulksten 22.00 ikvienu aicina uz aizraujošu vakaru kopā ar ansambli “Mazā Parīze” (“Le Petite Paris”).


Ansambļa vadītājs un līderis ir soms Marko Ojala, kurš Latvijā pastāvīgi dzīvo jau 15 gadus. Ar savu muzikālo un virtuozo akordeona spēli viņš ir izvirzījies par vienu no pieprasītākajiem mūziķiem, M.Ojala spēlē arī ģitāru, pārvalda latviešu valodu. Kopā ar M.Ojalu muzicē arī trombonists, alūksnietis Lauris Amantovs, Raivo Ozols (kontrabass, vokāls) un Jānis Jaunalksnis (sitamie instrumenti). “Mazā Parīze” pastāv jau astoņus gadus, tās pamatsastāvā ir trīs līdz seši mūziķi.
“Reizēm mūsu sastāvam pievienojas arī saksofonists Raivo Stašāns, uzstājamies arī kopā ar dziedātāju Diānu Pīrāgs. Mazās Parīzes” repertuāra lielāko daļu veido labi zināmas, tomēr nekad nenovecojušas melodijas, īpašu akcentu liekot uz Francijas dziesmām. Ansamblis spēlē arī tautā pazīstamos latviešu un ārzemju estrādes mūzikas hītus, populāru popmūziku un mūžam nenovecojošās rokenrola melodijas. Spēlējam pazīstamas latviešu estrādes melodijas, spāņu melodijas. “Pre­lūdijā” daudz spēlēsim amerikāņu rokenrolu, jo M.Ojala ir ģitāras virtuozs un liels rokenrola karaļa Elvisa Preslija fans. Lai alūksnieši gatavojas, ka šajā vakarā nevarēs būt malā sēdētāji!” saka L.Amantovs. ◆

Kategorijas