Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piešķir “otru elpu”

Līga Vīksna

2015. gada 20. marts 00:00

8

Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis” aktīvi strādā iestādes padome – tikko īstenots projekts “Otra elpa”, vecākiem kopā ar bērniem veidojot dažādus praktiskus priekšmetus no otrreizējās pārstrādes materiāliem. Tie tagad noder kā rotaļlietas grupiņās.

Iestādes padomē ir audzēkņu vecāki no katras grupas, trīs pedagogi un “Sprīdīša” vadītāja. “Pērn vecāki devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Kadagas bērnudārzu Ādažos, kur aizguvām projekta ideju. 9.un 10.martā “Sprīdītī” organizējām vecāku pēcpusdienas, kad vecāki kopā ar bērniem, “Sprīdīša” darbiniekiem no otrreizējās pārstrādes materiāliem veidoja dažādus darbus. Prieks, ka vecāki iesaistījās ļoti aizrautīgi, ar lielu interesi. Šādi tiek attīstīta arī bērnu izdoma,” stāsta “Sprīdīša” padomes priekšsēdētāja vietniece Una Tetere-Teterovska.
Visi darbi izkārtoti izstādē bērnudārza gaitenī. Bērniem un vecākiem ir iespēja balsot par savu simpātiju, bet nedrīkst balsot par savas grupas darbu. Projekta noslēgumā “Sprīdīti” apmeklēs “Zaļās jostas” pārstāvji un Ezītis, lai caur rotaļām, multiplikācijas filmām stāstītu par atkritumu šķirošanu un otro dzīvi. “Ir prieks, ka Una ne tikai izteica ideju par šo projektu, bet pati arī to īstenoja. Reizēm vecāki izsaka idejas ar domu, lai tās īsteno bērnudārzs, bet ļoti vērtīga ir vecāku līdzdarbošanās. Jauki, ka visi radītie darbi ir tādi, ko pēc izstādes grupiņās varēs izmantot kā rotaļlietas,” saka “Sprīdīša” vadītājas vietniece izglītības jomā Anta Apine.

Ir savs ekskursiju katalogs
Pēc iestādes padomes vecāku ieteikuma šogad bērnudārzā izveidots ekskursiju katalogs. “Šo katalogu, ko arī veidoja vecāki, izmanto citas grupiņas savu maršrutu plānošanai. Bija laiks, kad katru mēnesi organizējām vecāku pēcpusdienas grupiņās, bet šī ideja ar laiku sevi izsmēla. Prieks, ka tagad vecāku pēcpusdienas atgriežas citā kvalitātē,” saka A.Apine. Arī “Sprīdīša” vadītāja Modrīte Voska pauž gandarījumu par iestādes padomes aktīvo darbību. “Svarīgi, ka padomes vecāki izsaka visas grupiņas viedokli un paši aktivizē pārējos vecākus, lai īstenotu kopīgas ieceres. Tādējādi bērnudārzā kopīgi radām pozitīvu gaisotni un attieksmi ar mērķi palīdzēt, atbalstīt, dalīties pieredzē,” uzsver M.Voska.
Šonedēļ padome devās arī tradicionālajā pieredzes apmaiņas braucienā. “Vecākus ļoti interesē, kas ikdienā notiek bērnudārzā, ko bērni dara, savukārt pieredzes apmaiņas braucienos vecāki redz, ka arī citur tas notiek līdzīgi. Sākotnēji vecākiem primārie jautājumi bija par mācību darbu, telpu remontu – šobrīd tas vairs nav aktuāli, tādēļ vairāk laika var veltīt papildu aktivitātēm, vides bagātināšanai,” saka M.Voska.

Kategorijas