Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Galda teniss: gūst uzvaru

Diāna Lozko

2015. gada 20. marts 17:43

103

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnē norisinājās Alūksnes novada čempionāts galda tenisā. Spēles tika aizvadītas spraigā gaisotnē. Galda tenisa dubultspēlē norisinājās sīva komandu cīņa starp deviņām komandām.

Kopumā sacensībās piedalījās 18 dalībnieki no Alūksnes un Apes novadiem. Vienspēlē 1.vietu ieguva Aivars Dulbergs, 2.vietu izcīnīja Oļegs Iļjins, 3.vietā ierindojās Guntis Pauders. Sacensību organizators, kā arī 1.vietas ieguvējs A.Dulbergs uzsver, ka cīņa par uzvaru bijusi spraiga.

“Visgrūtākais pretinieks man bija G.Pauders. Viņš ir piestrādājis pie sava inventāra un acīm redzami sāk progresēt. Šajās sacensībās gāja tiešām spraigi, jo spēlētāji izmantoja arī daudzas atļautās viltības. Ja māki psiholoģiski pretinieku izvest, tad galda teniss ir reizē gan vienkārša, gan ļoti gudra spēle. Šajā čempionātā bija supercīņas,” stāsta A.Dulbergs. 

Šoreiz čempionātā noritēja arī dubultspēles, kurās 1.vietu ieguva A.Dulberga un O.Iļjina konanda, 2.vietu izcīnīja Valdis Prilužnijs kopā ar Gunti Dulbergu, 3.vietu – G.Pauders ar Aleksi Āboltiņu.

“Dubultspēles regulāri nespēlējam, bet rīkojam tās novada čempionāta laikā. Tās ir ļoti interesantas spēles, un ir doma uz priekšdienām reizi pusgadā uzrīkot atklātās sacensības galda tenisa dubultspēlē. Tad varētu pieaicināt arī spēlētājus no blakus novadiem,” stāsta A.Dulbergs.

Viņš informē, ka jau šajā nedēļas nogalē Balvos un Madonā notiks šo pilsētu atklātie čempionāti galda tenisā. “Ir doma uz tiem aizdoties un uz sacensībām paņemt līdzi kādu no junioriem, lai arī viņi ātrāk progresētu,” teic A.Dulbergs.

Kategorijas