Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes spēkavīrs gūst uzvaru Jelgavā

Diāna Lozko

2015. gada 20. marts 17:51

760

Jelgavā 7.martā notika Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Alūksni šajās sacensībās godam pārstāvēja Sandis Andersons, savā svaru kategorijā izcīnot 1.vietu.

S.Andersons pārstāvēja komandu “Spēka Pasaule-Alūksne”. Senioru klasē svara kategorijā virs 120 kilogramiem viņš izcīnīja 1.vietu un komandu kopvērējumā ierindojās 12.vietā. Kopumā sacensībās Jelgavā piedalījās 19 Latvijas un 4 Lietuvas komandas, kopumā – 170 spēka sporta atlēti.

“Konkurence bija liela, jo bija jācīnās arī ar lietuviešiem. Biju sacensībās arī decembrī. Jelgavas Latvijas čempionāts bija ar ekipējumu (tērpu), bet decembrī piedalījos Latvijas čempionātā bez ekipējuma un ierindojos 2.vietā,” stāsta S.Andersons. 

Ar svaru stieņa spiešanu guļus viņš nodarbojas jau ilgu laiku, bet aptuveni pirms četriem gadiem nolēmis sākt piedalīties arī sacensībās.

“Pats esmu no Virešiem, bet mani uzaicināja startēt Alūksnes komandā. Ar smagatlētiku esmu aizrāvies jau kopš 16 gadu vecuma. Arī tagadējiem jauniešiem iesaku nodarboties ar šo sporta veidu savu iespēju robežās. Alūksnē ir spēcīgi jaunieši un šis sporta veids pēdējo gadu laikā kļuvis īpaši populārs - draugi iesaista draugus un biežāk tiek rīkotas sacensības. Tā ir iespēja sevi pierādīt, it sevišķi jau jauniešiem,” saka S.Andersons.

Kategorijas