Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlons: Rastorgujevam 11.vieta noslēdzošajās Pasaules kausa sacensībās

Tamāra Ulase

2015. gada 23. marts 18:40

107

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien izcīnīja 11.vietu Krievijas pilsētā Hantimansijskā notikušajās Pasaules kausa izcīņas sezonas devītā posma 15 kilometru masu starta sacensībās, tādejādi noslēdzot šo sezonu.Par to informē Nacionālā informācijas aģentūra "Leta".

Pirmajā šaušanā Rastorgujevs bija nekļūdīgs, kas ļāva būt līderu grupiņā un otrajā ugunslīnijā ieslēpot kā piektajam. Tiesa, tajā Latvijas labākais biatlonists pieļāva savu pirmo kļūdu, kas lika atkrist uz otrā desmitnieka beigām.

Tomēr trasē Rastorgujevs bija gana ātrs, kas par pāris pozīcijām ļāva pakāpties pirms trešās šaušanas, kurā gan viņš pieļāva vēl divas kļūdas. Tas biatlonistam lika noslīdēt uz 22.pozīciju, bet pēdējā ugunslīnijā Latvijas sportists nepieļāva nevienu kļūdu, līdz pat finišam pakāpjoties līdz 11.vietai.

Tikmēr svētdien par uzvarētāju kļuva Slovēniju pārstāvošais Jakovs Faks, kurš ar izcilu šaušanu par 10,3 sekundēm apsteidza Krievijas sportistu Antonu Šipuļinu. Savukārt Rastorgujevs ar trim kļūdām šaušanā no Faka atpalika 54,8 sekundes.

Kā zināms, Rastorgujevs ceturtdien izcīnīja ceturto vietu desmit kilometru sprinta sacensībās.

Kategorijas