Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes iedzīvotājus aicina bez maksas pārbaudīt plaušu veselību

Tamāra Ulase

2015. gada 25. marts 17:01

349

Lai pārbaudītu iedzīvotāju plaušu veselību, kā arī veicinātu savlaicīgu vēršanos pie ārsta,  no 13.marta visā Latvijā vairāku mēnešu garumā tiek organizētas bezmaksas plaušu veselības pārbaudes. Par to informē Arta Legzdiņa.

"Alūksnes iedzīvotāji savu plaušu veselību bez maksas aicināti pārbaudīt piektdien, 27.martā, no pulksten 14.00 līdz 17.00 Benu aptiekā Alūksnē, Tirgotāju ielā 13. Iepriekš pieteikties var pa tālruni 64381338," aicina A.Legzdiņa.

Viņa stāsta, ka ikvienam interesentam aptiekās būs iespēja veikt elpceļu funkcionālo testu, veicot vairākas straujas izelpas speciālā ierīcē. Tests aizņems tikai 5 minūtes un ļaus noskaidrot, cik veselas ir cilvēka plaušas, kā arī noteikt plaušu bioloģisko vecumu.

Plaušu veselību varēs pārbaudīt ikviens interesents, bet īpaši tests ieteicams cilvēkiem, kas smēķē, bieži klepo, kam ir spiedoša sajūta krūtīs, aizdusa, paātrināta vai skaļa elpošana.

Vienlaikus pacientiem būs iespēja aizpildīt nelielu anketu par elpceļu veselību, kas sniegs informāciju par tālāku izmeklējumu nepieciešamību.

Kategorijas