Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lieldienu košums iesoļo Alūksnē!

Diāna Lozko

2015. gada 27. marts 00:00

169

Šonedēļ dažādās Alūksnes vietās parādījušies Lieldienu zaķi un krāsaini izrotātas Lieldienu olas. Pilsētas dekorēšana rada prieku ne tikai pašiem māksliniekiem, kuri var izpaustes, bet arī pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, kuri nu varēs bildēties uz nebēdu pie košajiem pilsētas Lieldienu dekoriem.
Alūksnes tautas nama mākslinieks-noformētājs Gintars Čerbikovs stāsta, ka kopumā pilsētā būs apskatāmi pieci zaķi, kas veidoti no metāla karkasa un salmiem. Viens no tiem ir vairāk nekā divus metrus garš, bet pārējie ir aptuveni civēka augumā. Pats lielākais zaķis sagaida tos, kas iebrauc Alūksnē pie Miera ielas krustojuma. Divi Lieldienu zaķi atrodas pie Alūksnes pils, bet vēl divi garauši apmetušies Alūksnes muižas parkā uz Pils ielas pusi un uz Ojāra Vācieša ielas pusi.
Daudzi pilsētas dekori saglabājušies arī no iepriekšējiem gadiem, un arī šoreiz pilsētā būs ieripojušas lielas un krāsainas Lieldienu olas, kuras pilsētu rotāja arī pērn un iepriekš. “Olas tika restaurētas, un pie Tūrisma informācijas centra šogad izvietotas puķainas olas. Tas ir par godu tam, ka šovasar Alūksne būs puķu draugu pilsēta,” stāsta mākslinieks. Jāatzīmē, ka šoreiz Latvijas Puķu draugu saiets 18.jūlijā notiks Alūksnē. G.Čerbikovs uzsver, ka katrs pilsētas rotājums tiek rūpīgi gatavots, kā arī uzglabāts līdz nākamajām tā izvietošanas reizēm. Viņš priecājas, ka izveidotos pilsētas Lieldienu rotājumus nav iekārojuši huligāni un veidotie dekori iepriekšējos gados nav cietuši. “Prieks, ka cilvēkiem patīk! Daudzi staigā ar fotoaparātiem, un arī bērniem ir prieks,” teic G.Čerbikovs. ◆

Kategorijas