Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Prjaņiku-banānu kūka

Tamāra Ulase

2015. gada 27. marts 00:00

47

Nepieciešams: 700-800 gramu prjaņiku, 5-7 banāni, 1 litrs 15% vai 20% krējuma, cukurs, vaniļas cukurs, ogas – garnēšanai. Skābs (brūkleņu, dzērveņu vai kāds cits) ievārījums. Sastāvdaļu vajag tik, cik lielu kūku gatavosiet.
Šo kūku būtu ieteicams gatavot jau iepriekšējā dienā. Tortes formu ar noņemamu malām  (vai kādu citu trauku) izklāj ar cepamo papīru. Prjaņikus pārgriež uz pusēm un kārto tortes formā, aizpildot tā, lai nav tukšumu. Krējumu sajauc ar cukuru un vaniļu (cik saldu grib, bet ne pārāk, jo pamatne jau ir salda), klāj to virs prjaņikiem, tad virsū kārto šķēlēs sagrieztus banānus. Tālāk kārto prjaņiku kārtu (tos var arī sablenderēt smalki), virs tiem – ievārījumu + krējumu + banānu kārtu, pa virsu prjaņiku kārtu + krējumu. Rotā ar ogām. Tad vismaz uz 12 stundām liek vēsumā, un kārums gatavs! ◆

Kategorijas