Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Treniņu process kļūst kvalitatīvāks

Diāna Lozko

2015. gada 27. marts 00:00

7

Sporta klubs “Alūksne” pagājušajā nedēļā florbola treniņos izmēģināja jaunās spēļu laukuma apmales.

Agrāk šādu apmaļu
nebija
Sporta klubs “Alūksne” sadarbībā ar biedrību “Alūksnes lauku partnerība” īstenojis “Leader” projektu “Kvalitatīvs florbols un sporta aktivitāšu dažādošana Alūksnes pilsētas iedzīvotājiem”. Sporta kluba valdes priekšsēdētājs Salvis Leimanis informē, ka projekta laikā tika gūts 3600 eiro liels finansējums. “Sporta klubs “Alūksne” ieguldīja līdzfinansējumu 400 eiro apmērā un iegādājās florbola standarta laukuma bortus. Agrāk šādu apmaļu mums nebija un spēlējām bez tām. Bumbiņa ķērās zāles malās, kas samazināja spēles laiku, kā arī radīja spēles laikā aizķeršanās,” stāsta S.Leimanis. Viņš uzsver, ka apmaļu iegāde ir ieguldījums florbola komandu attīstībā, jo līdz ar apmaļu parādīšanos treniņi notiek kvalitatīvāk, kas ļauj vēl labāk sagatavoties dažādām sacensībām. Vasarā jaunās apmales varēs izmantot arī dažādās treniņnometnēs jauniešiem.

Pagaidām savā grupā -
pirmie
Lai arī iegūtās laukuma apmales ir ļoti vērtīgs ieguldījums florbola attīstībai Alūksnē, florbola komandām būtu nepieciešams arī līdzfinansējums, lai visi komandas dalībnieki spētu aktīvi iesaistīties sacensībās. “Strādājošajiem tā varētu nebūt problēma, bet jauniešiem tas var sagādāt problēmas. Mēs meklējam cilvēkus, kas varētu atbalstīt un palīdzēt piedalīties sacensībās,” saka S.Leimanis. 
Pašreiz Valmierā norit Kocēnu novada čempionāts florbolā, kurā alūksnieši aizvadījuši jau deviņas spēles, vēl ir palikušas piecas. “Pagaidām savā grupā esam pirmie. Šogad ir doma pabeigt Kocēnu novada čempionātu, bet jau 16. un 17.maijā sporta kluba “Alūksne” florbola komanda “Pelikāni” dosies uz Valku, kur notiks starptautiskās florbola sacensības “Robežkauss 2015”. Tajās piedalīsies 16 komandas. Mums tas ir izaicinājums un iespēja redzēt ne tikai Latvijas, bet arī citu valstu komandas,” saka S.Leimanis. ◆

Kategorijas