Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Saulīte” mirdz jau 50 gadus!

Līga Vīksna

2015. gada 27. marts 00:00

29



Alūksnes novada diennakts bērnudārzs – Alsviķu pagasta pirmsskolas izglītības iestāde „Saulīte” tikko nosvinēja 50 gadu jubileju. Šajos gados bērnudārzā izauklētas aptuveni desmit bērnu paaudzes.
Pagājušajā nedēļā svētku pasākumos tikās gan audzēkņi ar vecākiem un darbiniekiem, gan esošie un kādreizējie darbinieki.

Viesis – Saules meitiņa
Pie audzēkņiem viesos bija atnākusi Saules meitiņa (bērnudārza vadītāja Evija Kubulniece), lai kopīgi šķirtu iestādes jubilejas grāmatas lappuses, iepazīstinot ar darbiniekiem un klausītos bērnu priekšnesumus mūzikas skolotājas Sandras Gabranovas vadībā. Mazie uzzināja, ka, piemēram, pati E.Kubulniece „Saulītē” strādā 12 gadus un atzīst, ka darbs viņai ļoti patīk, jo bērni ir priecīgi un mīļi - tas dod dzīvesprieku un enerģiju. Skolotāja Aija Bondare bērnudārzam veltījusi 39 darba gadus un atzīst, ka „Saulīte” ir viņai otrās mājas. Skolotājai Initai Gailītei tā ir pirmā un vienīgā darbavieta jau 29 gadus, kur smelties enerģiju. Arī pavāre Guna Vindele bērnudārzā strādā jau ilgus gadus - 38 un viņu bērni mīļi dēvē par Gunīti. Katrs darbinieks dāvanā saņēma bērnu gatavotu simbolisku saulespuķes ziediņu un priekšnesumu, neizpalika arī mielošanās ar svētku torti.

Visus gadus vienā ēkā
Šobrīd iestādē ir 41 audzēknis un strādā 17 darbinieki. „Saulīte” ir vienīgais Alūksnes novada diennakts bērnudārzs, izņemot speciālo bērnudārzu „Mazputniņš” Malienā. „Saulīti” apmeklē bērni ne tikai no Alsviķu pagasta, bet arī Apes, Jaunlaicenes, Māriņkalna un Pededzes. Iestādē ir divas grupiņas – jaunākā „Sauleszaķēni” un vecākā „Saulespuķes”.
„Saulītes” vadītāja Evija Kubulniece atzīst – jubileja sagaidīta priecīgi, jo kā liela dāvana bija tikko īstenotais projekts par „Saulītes” ēkas renovāciju un siltināšanu, āra laukumā izvietoti jauni rotaļu elementi. „Bērnudārzs šajā ēkā ir atradies visus 50 gadus. Visgrūtākais ir neziņa par nākotni – vai un cik daudz būs audzēkņu, lai bērnudārzs pastāvētu, kādas jaunas prasības būs no Izglītības un zinātnes ministrijas, bet mums ir savas nākotnes ieceres, ko īstenot turpmākajos gados,” saka E.Kubulniece. ◆

Kategorijas