Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Loka šaušana: Uģis Zavadskis - trešais labākais

Diāna Lozko

2015. gada 27. marts 10:20

452

Alūksnietis Uģis Zavadskis Pasaules čempionātā loka šaušanā telpās izcīnījis 3.vietu. Čempionāts norisinājās no 18. līdz 21.martam Pērnavā, Igaunijā. Kopumā sacensībās piedalījās 322 dalībnieki no 18 pasaules valstīm, Latviju pārstāvēja 42 lokšāvēji.

U.Zavadskis sacensībās startēja ar medību loku. “Izdomāju šogad izmantot iespēju aizdoties uz sacensībām, jo tās notika tik tuvu. Sacensībās bija ieradusies pat komanda no Dienvidāfrikas, kura bija ļoti spēcīga,” viņš stāsta. Lai gan konkurence bija spēcīga, Latvijas komandai izdevās izcīnīt 18 medaļas. 

U.Zavadskis savā kategorijā starp 27 konkurentiem ierindojās 3.vietā. “Tas bija necerēti, jo domāju, ka ierindošos kādā sešniekā. Bija smagi. Pirmajā dienā gan biju 2.vietā un tikai par diviem punktiem atpaliku no Dienvidāfrikas pārstāvja, bet pēdējās divās sacensību dienās par vienu punktu pazaudēju 2.vietu,” viņš saka. 

U.Zavadskis ar loka šaušanu sācis nodarboties pirms aptuveni sešiem gadiem, taču šīm sacensībām viņš gatavojies ļoti nopietni.

“Tieši šīm sacensībām iegādājos jaunu loku un bultas, kuras paredzētas sacensībām iekštelpās. Pašam gan man patīk labāk šaut ārā pa 3D dzīvnieku mērķiem,” viņš saka un atzīst, ka sacensības iekštelpās ir daudz saspringtākas. Sacensībās ārā cilvēki sadalās pa grupām un mežā tiek iets pa četriem cilvēkiem, bet iekštelpu čempionātā visiem bija jānostājas rindā 50 centimetru atstatumā citam no cita. “Tas bija ļoti grūti, jo bija jābūt sagatavotam arī morāli,” atzīst loka šāvējs.

Kategorijas