Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dejotāji sevi pārbauda skatē

Diāna Lozko

2015. gada 2. aprīlis 00:00

3

Marta nogalē Pededzes pagastā noritēja Alūksnes un Apes novada deju kolektīvu repertuāra pārbaudes skate. Kopumā tajā piedalījās desmit deju kolektīvi, no kuriem divi bija no Apes novada, bet pārējie no Alūksnes novada.


Saņem augstāko pakāpi
Tajā F kvalitātes grupā I pakāpi ar 42,9 punktiem ieguva Jaunannas tautas nama senioru deju kolektīvs “Oga” (vada Aiva Vilciņa), II pakāpi šajā grupā ar 37,5 punktiem ieguva Alsviķu pagasta kultūras nama senioru deju kolektīvs “Vēlreiz” (Ilze Līviņa). Kvalitātes grupā E augstāko pakāpi ar 47,2 punktiem saņēma Agra un Intas Veismaņu vadītā Alūksnes pilsētas tautas nama vidējās paaudzes deju kopa “Jukums”. I pakāpi ar 43,5 punktiem šajā kategorijā saņēma Edītes Dauškanes vadītā Apes pilsētas tautas nama vidējās paaudzes deju kopa “Metenis”, ar 40,4 punktiem I pakāpi saņēma arī Teklas Cingleres vadītais Malienas tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Maliena”, kā arī ar 41 punktu I pakāpi saņēma Svetlanas Spalviņas vadītais Virešu saieta nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Virši”. II pakāpi šajā kvalitātes grupā ar 38,4 punktiem ieguva Liepnas tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Liepna” (Ludmila Uglovska).
Šī sezona bijusi grūta
D grupā I pakāpi ar 54,9 punktiem saņēma Agra Veismaņa vadītā Alūksnes pilsētas tautas nama vidējās paaudzes deju kopa “Olysta”, bet ar 52 punktiem šo pašu pakāpi ieguva Aivas Vilciņas vadītā Jaunannas tautas nama vidējās paaudzes deju kopa “Junanna”. II pakāpi šajā kategorijā ar 49,9 punktiem ieguva Ilzes Līviņas vadītais Alsviķu pagasta kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Jandāls”.
Apes pilsētas tautas nama vidējās paaudzes deju kopas “Metenis” vadītāja E.Dauškane stāsta, ka grūtākais skatē bijis tieši smaidīt. “Komisija uzsvēra, ka kolektīviem ir vairāk jāsmaida un jāskatās acīs. Jāatzīst, ka dejas gan E, gan D grupām ir smagas. Šī sezona bijusi grūta, un dejas ir nopietnas. Šogad mums bija arī mazāk koncertu, kuros varētu iedejoties,” stāsta E.Dauškane. Tomēr viņa ir gandarīta par sasniegtajiem rezultātiem. ◆

Kategorijas