Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pārstāv Alūksnes novadu dziedot

Diāna Lozko

2015. gada 2. aprīlis 00:00

6

Alūksnietis Dāvis Kārkliņš un bejāniete Līva Sloģe ir Latvijā vēl nebijuša muzikāli izklaidējoša TV šova “Karaoke TV čempionāts” dalībnieki. Tajā karaokes dziedātāji cīnās par titulu “Latvijas Karaoke TV čempions”.

Sarakstā - 350 dziesmas!
D.Kārkliņš stāsta, ka kādā februāra svētdienas dienā kopā ar draugu Juri Marinovu skatījušies televīziju un, pārslēdzot kanālus, pamanījuši aicinājumu piedalīties karaokes čempionātā. “Sākumā tikai pajokoju, bet Juris teica, lai mēģinu. Uzreiz aizpildīju anketu. Pirmdien man piezvanīja šova veidotāji un teica, ka jau piektdien esmu aicināts uz atlasi. Tā nu tas viss izvērsās nopietni. Satraukums gan bija pirms došanās uz atlasi, bet tas pazuda, kad devos uz Rīgu,” stāsta D.Kārkliņš.
Pirms atlases dalībnieki saņēmuši dziesmu sarakstu, no kura pēc nejaušības principa tika izvēlēta viena no dziesmām. “Sarakstā bija 350 dziesmas - ej nu izzīlē, kura atlasē būs jādzied! Uzstāšanās laikā vienkārši uzlika vienu no šīm dziesmām un bija jādzied. Man, par laimi, trāpījās man zināmas dziesmas. Bija jānodzied viena dziesma un, ja veicās, tad bija jādzied vēl nākamā. Nodziedāju otrreiz un pēc tam uzzināju, ka nokļuvu nākamajā kārtā,” atceras D.Kārkliņš.

Konkurence ir liela
Līdz nākamajai kārtai nokļuva arī bejāniete Līva Sloģe, kura arī šovam pieteikusies pavisam nejauši, - ieraugot reklāmu televīzijā. “Sākumā pat neticēju, ka mani paņems, bet jau nākamajā dienā man zvanīja un aicināja uz atlasi,” stāsta L.Sloģe. Viņa mācās Rīgas Stradiņa universitātē par žurnālisti, jo tieši žurnālistika un mūzika ir tās lietas, kuras viņu saista. L.Sloģe dzied jau no sešu gadu vecuma, un nu viņai ir jau 19 gadu. “Jāatzīst, ka konkursā konkurence ir liela. Ir cilvēki, kas māk sevi pasniegt, ir tādi, kuriem vienkārši viss labi sanāk. Visi gan esam draudzīgi,” viņa saka.
Pagājušajā nedēļā notika šova nākamā kārta. Šoreiz no saraksta dalībniekam bija jāizvēlas piecas dziesmas, no kurām viena tiešraidē bija jānodzied. Tiešraides brīdī konkursā kopumā piedalījās aptuveni 50 cilvēki. “Līva un Dāvis ir spēcīgi dziedātāji un karaokes šovā dziedājuši visdažādākās latviešu dziesmas, savaldzinājuši publiku un uzklausījuši žūrijas profesionāļu vērtējumu! Abi dziedātāji izturēja atlasi un tika līdz šova astotdaļfinālam, taču diemžēl tikai Līva izcīnīja vietu ceturtdaļfinālā un varēs turpināt cīņu,” saka šova pārstāve Kristīne Neikena.
L.Sloģe cer nokļūt līdz šova finālam, kurā noskaidrosies, kurš tad īsti ir labākais Latvijas karaokes dziedātājs. “Es uzskatu, ka uzvara ir atkarīga no veiksmes, jo viss atkarīgs, kāda dziesma tev tiek, kāda tonalitāte. Var veikties, un var arī nepaveikties,” teic L.Sloģe. Jau rīt “Rīga TV 24” kanālā pulksten 20.00 varēs vērot pirmo ceturtdaļfināla raidījumu.
Šova patrona pienākumus uzņēmies karaokes krusttēvs Latvijā Aivars Freimanis jeb Frīdis ar savu palīgu Mārtiņu Kapzemu. ◆

Kategorijas