Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ķepaiņi gaida tavu palīdzību!

Diāna Lozko

2015. gada 3. aprīlis 07:00

774

Biedrība “Astes un Ūsas”  4.aprīlī rīko Lieldienu labdarības akcijas “Oliņ-boliņ – astīt-ūsiņ!” noslēguma pasākumu, kurā pie veikala “Maxima” Pils ielā no pulksten 12.00 līdz 13.00 būs iespēja palīdzēt patversmes ķepaiņiem. 

Dzīvnieku mājas “Astes un Ūsas” atbildīgā par dzīvnieku adopcijas jautājumiem Elīna Dambe informē, ka jau tagad pie veikaliem “Valdis”, “Zoocentrs”, klīnikā “Labākie draugi” un “Priedkalni” iegādātās preces ķepaiņiem var atstāt īpaši novietotajās kastēs. “Izvietotajās kastēs var atstāt barību vai citas preces, kuras vēlāk tiks nogādātas uz patversmi,” stāsta E.Dambe. Protams, ikviens var braukt pie ķepaiņiem arī ciemos.

Biedrības “Astes un Ūsas” valdes priekšsēdētājs Modris Briedis informē, ka patversmē pēdējā laikā ienākuši vairāki konfiscēti suņi – divi pieauguši suņi un deviņi kucēni. Pēc 12.aprīļa arī tos varēs sākt adoptēt. M.Briedis informē, ka pašreiz patversmē visas vietas ir aizpildītas un būtu aktīvāk jāstrādā pie adopcijas.

“Brīvu vietu nav ne kaķiem, ne suņiem. Cilvēki ir atsaucīgi, bet, protams, gribētos šo atsaucību lielāku. Izliekam informāciju sociālajos tīklos un avīzēs. Avīzes palīdz ļoti labi, jo tieši pēc publikācijām avīzēs ir lielāka atsaucība,” stāsta M.Briedis. Viņš uzsver, ka vidēji patversmē viens dzīvnieks nodzīvo 93 dienas, līdz viņš tiek nodots adopcijai, tas ir diezgan ilgs laiks. “Jāņem vērā, ka daudzi dzīvnieki pie mums nokļūst slimi un ir jāizārstē. Mēs nedodam prom no patversmes slimus dzīvniekus, līdz ar to arī laiks līdz adopcijai pagarinās,” stāsta M.Briedis.

Viņš atgādina, ka 2016.gadā būs obligāta suņu čipēšana, tāpēc suņu īpašniekiem būtu jāsasparojas. “Ja suns nebūs čipēts, tad pašvaldības policija būs spiesta sodīt saimniekus. Iesaku par čipēšanu domāt jau laikus, lai visu neatliktu uz pēdējo brīdi,” saka M.Briedis. No patversmes jau tagad tiks doti tikai čipēti dzīvnieki, kas gan sadārdzinās adopciju.

“Cilvēki un biedrības bija lūgušas valstij, lai šo reģistrāciju vismaz pirmo gadu veiktu par brīvu, bet diemžēl viss būs par maksu,” viņš saka.

Kategorijas