Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Grāmatu svētki - Apē

Līga Vīksna

2015. gada 10. aprīlis 00:00

12

Jau rakstījām, ka Apes pilsētā 17.aprīlī aicināti pulcēties lieli un mazi grāmatu mīļotāji uz ikgadējiem Grāmatu svētkiem. 

Dalīsies pieredzē par peoniju audzēšanu
Grāmatu komercizstādē izdevniecību pārstāvji apmeklētājus gaidīs no pulksten 10.00 līdz 15.00 Apes tautas nama foajē un mazajā zālē. Svētku atklāšana būs pulksten 11.00 tautas nama lielajā zālē kopā ar Lauku bibliotēku atbalsta biedrības valdes priekšsēdētāju Birutu Eglīti, Apes novada domes priekšsēdētāju Astrīdu Harju, Apes mazajiem un lielajiem mūzikas draugiem. Uzreiz pēc tam pulksten 11.30 lielajā zālē sāksies “Latvijas Avīzes” publiskā diskusija par problēmām izglītības sistēmā, bet pēc diskusijas tur pulksten 14.00 būs tikšanās ar bioloģijas zinātņu doktoru Aldoni Vēriņu, kurš dalīsies pieredzē par peoniju audzēšanu. Šajā pašā laikā, pulksten 14.00, visi tie, kuri vēlēsies pakavēties pārdomās par dzīvi, aicināti Apes bibliotēkā tikties ar rakstnieci Ingunu Baueri un ieklausīties vārdos, kuri plūst “Ar mīlestību caur pagātni uz nākotni”.

Daudz pasākumu arī bērniem
Apes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ērmane norāda, ka plašs pasākumu klāsts būs arī bērniem. “Pirmsskolas vecuma bērni pulksten 11.00 aicināti ceļojumā „Burti dabas grāmatā” no Raganu klintīm kopā ar gudro Pūci, izveicīgo Vāveri, pukšķētāju Ezi un Vaidavas raganiņu, savukārt pulksten 12.40 D.Ozoliņa Apes vidusskolas zālē mazos aicinās uz sarunu „Lauku sētā dzīve jautra” ar rakstnieci Vitu Štelmaheri un viņas suņuku Rufi. 1. līdz 4. klašu bērni vidusskolas zālē pulksten 11.30 ielūkosies rakstnieces V.Štelmaheres grāmatas „Piglas stāsti” varoņu piedzīvojumos, pulksten 12.40 dosies „Vaidavas takas ekspedīcijā”,” stāsta I.Ērmane.
5. līdz 8. klašu grupai pulksten 11.30 vidusskolas sporta kompleksa foajē būs tikšanās ar motosportistu Matīsu Karro, bet vēlāk nodarbība „Mans stils” ar vizāžisti, stilisti Lindu Rozenblati. Pulksten 12.40 vidusskolas zālē skolēniem būs tikšanās ar rakstnieci V.Štelmaheri, lai uzklausītu stāstījumu „Annemarijas piedzīvojumi”. 9. līdz 12. klašu grupai pulksten 11.30 būs „Fantāzijas ceļojums laikā un telpā” ar jaunās paaudzes rakstnieci Lauru Dreiži, pēc tam arī tikšanās ar M.Karro un L.Rozenblati.
Ekskursijai „Sirds nemiers mani aizdzen mieram garām…” Elīnas Zālītes bērnības pasaulē un  dzejnieces memoriālajā mājā aicināts pieteikties ikviens interesents pa tālruni 26388665 pie Mudītes Kaktiņas. Svētku noslēgumā pulksten 15.30 Apes tautas nama lielajā zālē būs dziesminieka Goran Gora koncerts „Mosties, mana sirds”, kur skanēs dziesmas no mūziķa jaunākā albuma “Mosties” ar Knuta Skujenieka un Imanta Ziedoņa vārdiem. ◆

Kategorijas