Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novada cālēniem sadala titulus

Mārīte Dzene

2015. gada 10. aprīlis 00:00

4

Apes novada mazo vokālistu konkursā “Cālis 2015”, kas notika Gaujienas tautas namā, piedalījās 12 “cālēni”: 6 no Apes, 4 no Gaujienas, 1 no Virešiem un 1 no Trapenes. Kuplajā meiteņu pulciņā bija 3 braši puiši.
“Bija prieks Lieldienu brīvdienas noslēgt ar tik pavasarīgu, skanīgu un muzikālu koncertu. Jauki, ka novadā ir tik daudz mazu dziedātāju, kuri vēlas parādīt sevi uz skatuves un sacensties. Tā ir pieredze jau bērnībā, kas noteikti palīdzēs attīstīt muzikālās dotības. Paldies skolotājām, kas sagatavoja “cālēnus”: Sandrai Oto un Marikai Čerņavskai no Apes, Ilvai Harkinai no Gaujienas, Baibai Ozoliņai – Maltavniecei no Trapenes un Sintijai Levicai no Virešiem. Vēl lielāks paldies vecākiem un vecvecākiem, jo skaistie tērpi, frizūras, iedrošinājuma vārdi un līdzi jušana bija viņu nopelns,” vērtē žūrijas pārstāve Dagnija Pakalne.
Viņa atzīst, ka varēja izjust prieku, saklausot mazo dziedātāju sirsniņu straujo ritmu dziesmās, redzot viņu priekšnesumus un esot kopā ar visiem šajā pasākumā. “Domāju, ka ne reizi vien mūsu sejās uzplauka smaids kā vizbulīte pavasarī, iemirdzējās acis kā saules stari un uzgavilēja sirds. Lai mazajiem dziedātājiem krājas jauni spēki un rodas vēlme piedalīties nākamajos konkursos!” vēl D.Pakalne. Viņa visu vārdā saka paldies Gaujienas tautas nama vadītājai Laimai Poševai par skaisti organizēto pasākumu, kurā katra “cālēna” uzstāšanos papildināja fotoattēlu diapozitīvi uz skatuves.
Žūrija, kurā bija Aiva Zaķe no Apes, Ausma Agare no Virešiem un D. Pakalne no Gaujienas, vienprātīgi sadalīja titulus un noteica skanīgāko Apes novada “cāli”. Pašai jaunākajai konkursa dalībniecei Liliānai Šavlinskai tika tituls “Sirsnīgākais cālis”, Katrīnai Būdai - “Cālis – aktieris”, Annijai Pilskalnei - “Elegantākais cālis”, Andrejam Kārlim Priedem - “Koķetīgākais cālis”, Katrīnai Homenko - “Smaidīgākais cālis”, Valteram Pujiņam - “Šarmantākais cālis”, Laurai Kalekaurei – “Cālis – rokenrols”, Esterei Grandavai - “Cālis – lakstīgala”, Viktorijai Katrīnai Priedei - “Zinošākais cālis”, Kārlim Markam Konoščenokam - “Brašākais cālis”, Esterei Bambulei - “Skanīgākais cālis” un titulu “Supercālis 2015” ieguva Ance Ābolkalne (5 gadi). ◆

Kategorijas