Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Basketbols: šonedēļ noslēgsies novada čempionāts

Didzis Bauers

2015. gada 10. aprīlis 17:27

0

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes E.Glika Valsts ģimnāzijas sporta zālē turpinājās novada čempionāts basketbolā.

Sestdien tika izspēlētas trīs pēdējās apļa spēles, kurās vēl varēja mainīties komandu izvietojums turnīra tabulā. Pirmās spēlēja “Meža zemes” ar “BJSS/4Plus”. Šo varētu nosaukt par turnīra aizraujošāko spēli, jo ilgu laiku vadībā atradās “Meža zemes” un tikai pēdējā ceturtdaļā “4Plus” izdevās lauzt spēles gaitu un svinēt pārliecinošu uzvaru - 78:73. otrajā spēlē tikās “Standarts” un “Lave”. Šajā cīņā pārliecinoši labāki bija “Laves” basketbolisti - 84:44.

Trešajā spēlē tikās “Alsviķi” un “BJSS”. Uzvaru izcīnīja “Alsviķi” - 100:70.

Pēc apļa izspēles, uzvarot visās spēlēs, līderi ir “BJSS/4Plus”, otrā - “Lave”. Šīs abas komandas automātiski tika pusfinālā un gaidīja pārējo četru komandu dueļus, kuras izspēlēja divas ceļazīmes uz  pusfinālu.

Svētdien tika aizvadītas abas ceturtdaļfinālu spēles. Jāsaka, ka šajās spēlēs izpalika intriga un uzvarētāji bija galvastiesu pārāki. “Meža zemes” pārliecinoši uzvarēja “BJSS” ar rezultātu 104:45. Pusfinālā viņi tiksies ar “Lavi”. Otrajā spēlē tikās “Alsviķi” ar “Standartu”. Arī šajā cīņā izpalika intriga un “Alsviķi” svinēja uzvaru ar rezultātu 103:73. Viņi pusfinālā tiksies “4Plus”.

Pusfināli paredzēti 11.aprīlī pulksten 17.00 un 19.00. Fināli paredzēti 12.aprīlī: pulksten 17.00 spēle par trešo vietu un pulksten 19.00 spēle par 1.vietu. Apbalvošana pēc finālspēles - apmēram pulksten 20.45.

Kategorijas