Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vieglatlētika: skrējējiem - zelta medaļas

Didzis Bauers

2015. gada 10. aprīlis 17:54

243

Ar Rēzeknes pusmaratonu Otrajās Lieldienās tika atklāts Latvijas lielākais un populārākais skriešanas seriāls „BIGBANK Skrien Latvija”, kas sastāvēs no 7 posmiem dažādos Latvijas novados un turpināsies līdz pat rudenim.

Starts bija iespaidīgs!
Tajā piedalījās arī vieglatlētikas trenera Ilgvara Vaska audzēknes un izcīnīja godalgotās vietas.

“Rēzeknē Latvijas čempionātā 10 kilometru šosejā un reizē arī pusmaratonā alūksnieši izcīnīja divas zelta medaļas. Piedalījās apmēram 2000 dalībnieku - starts bija iespaidīgs! Pusmaratonā uzvarēja Ilona Marhele ar rezultātu 1:19:57. Viņai bija diezgan sīva cīņa ar otrās vietas ieguvēju un nākamo kandidāti uz Riodežaneiro  olimpiskajām spēlēm Anitu Kažemāku, bet pēdējā aplī Ilona neapturami aizbēga no konkurentes un uzvarēja ar pusotras minūtes pārsvaru. 10 kilometru distancē, kurā norisinājās Latvijas čempionāts, junioru grupā pirmajā vietā - Zanda Šķetika ar rezultātu 0:44:20. Jāatzīmē, ka distance bija garāka par desmit kilometriem. Patīkami, ka startēja un rādīja priekšzīmi arī bijušais alūksnietis, Vieglatlētikas savienības prezidents daudzkārtējs Latvijas čempions Guntis Zālītis,” stāsta vieglatlētikas treneris I.Vaskis.

Vēl 10 kilometru Rēzeknes “Nike” tautas skrējienā startēja Raimonds Siliņš, kurš VN30 grupā izcīnīja 10.vietu. VN20 grupā Ansis Šteinerts izcīnīja 8.vietu. Sievietēm Rasmai Rudzītei – 19.vieta.  Tautas skrējienā Erikai Olberkytei – 19.vieta.

Startēs skriešanas seriāls
Piebilstams, ka 16.aprīlī startēs skriešanas seriāls “Alūksnes pavasaris 2015”, ko organizē Alūksnes novada pašvaldība sadarbībā ar vieglatlētikas un orientēšanās klubu „Alūksne”. Skrējieni notiks ceturtdienās Alūksnes parkā pa marķētu viena kilometra distanci atbilstoši sacensību kalendāram. 1.kārtas starts būs Muižas parkā pretī Jaunajai pilij. 2.kārta – 23.aprīlī, starts pie Eola tempļa Muižas parkā. 3.kārta – 30.aprīlī, starts Muižas parkā, marķējums no Vējakalna ielas. 4.kārta – 7.maijā, starts pie Eola tempļa Muižas parkā. 5.kārta -14.maijā, starts Muižas parkā pretī Jaunajai pilij. 6.kārta – 21.maijā, starts Muižas parkā, marķējums no Vējakalna ielas. Katrā kārtā starts notiks no pulksten 16.30 līdz 18.30. Finišu slēgs pulksten 19.00.

Sacensībām paredzēti divi dažādas grūtība apļi - viens ar starta vietu netālu no Alūksnes autoostas pretim Jaunajai pilij, otrs - Muižas parkā ar starta vietu netālu no Eola tempļa, marķējums no Pils ielas krustojuma ar Vējakalna ielu. Sacensībās tiks izmantota elektroniskā laika fiksēšanas sistēma “Sport Ident”. Ar tās pielietošanu katrs dalībnieks tiks iepazīstināts pirms starta. Seriāla apbalvošana paredzēta 28.maijā pašvaldības ēkas zālē pulksten 17.30.

Kategorijas