Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aprīļa prieki sociālās aprūpes centrā "Alūksne"

Aprīlis aprūpes centrā ienāca ar bērzu sulām, par to parūpējās centra iemītnieks Modris Purs, kurš katru dienu piegādāja veselīgo dzērienu no paša laikus izmeklētā un ieurbtā bērza. Tad jau sekoja Lieldienu prieki.

Otrajās Lieldienās pēc dievkalpojuma centra direktore Rasma Muceniece iznēsāja pa istabām un katram iemītniekam ( to skaits bija 92) deva pa krāsotai olai no īpašā groziņa. Par olu krāsošanu paldies čaklajām virtuves saimniecēm, bet groziņus gatavoja iemītnieki rehabilitācijas telpā kopā ar centra darbinieci Agru Andersoni.

Lieldienu gaisotnē 8. aprīlī koncertu ,,Dvēselei’’ sniedza Sarmīte Brīdaka Eliasa ar savu vīru Andri. Viņu dziedātās deviņas dziesmas un desmitā ,, Teic debesis’’ pēc klausītāju lūguma patiešām saviļņoja līdz sirds dziļumiem.

Ar bagātu koncertu, kuram sekoja radošā darbnīca, 14.aprīlī viesojās Malienas pamatskolas audzēkņi ar skolotājām Mariku un Guntu. Klātesošiem bija iespēja noklausīties un noskatīties vienpadsmit dažāda satura aizraujošus priekšnesumus ar dziesmām, dejām un dzejoļu skaitīšanu. Koncerts iesākās ar Pop grupas MMarmelāde’’ dziedāto dziesmu ,,Sēju jauku rožu dārzu’’. Piebilstams, ka Malienas pamatskolas audzēkņi ir bieži un mīļi viesi, kuri radošajā grozā vienmēr atnes kaut ko jaunu un nedzirdētu - ne tikai priekšnesumus sirdij, bet arī darbu rokām. Šoreiz darbnīcā visiem bija jāgatavo hiacintes, tagad tās rotā istabiņas. Drīz interesentu grupa tās gatavos arī uz vietas rehabilitācijas kabinetā.


Ciemiņu laiks beidzās, bet aprūpes centra iemītnieki un darbinieki jau gatavojas nākamajam pasākumam – mēneša jubilāru ballei, kura paredzēta 21.aprīlī. Šoreiz būs 13 gaviļnieki. No kuriem vecākajai Ārijai Cimbulei  6.aprīlī palika 90 gadi. Bet Anatolijam Ušakovam 25.aprīlī paliks 50 gadi. Vēl skaistu dzīves jubileju 22.aprīli svinēs Veneranda Toma, viņai -70. 24.aprīlī Jānim Sinātam - 70,  2.aprīli Marijai Smirnovai palika 77, Eltai Meļņai 13.aprīlī - 87, 17.aprīlī Annai Sārei - 88, Ilgai Pavlovai 8.aprīlī - 59, 23.aprīlī ir divi jubilāri: Anatolijam Arhipvam - 72, Jānim Ozoliņam - 82, Ainai Laimdotai Ozolai 25.aprīlī -91. Dienu vēlāk - 26.aprīlī - Dzintrai Skudrai - 69. Jubilāru loku noslēdz Georgijs Viļušs, viņam 27.aprīlī paliek 56 gadi.


Cik no viņiem būs pie jubilāru galda, tas atkarīgs no veselības stāvokļa, bet viens gan ir skaidri zināms, - būs dziesmas, apsveikumu kartiņas, ziedi un saldumi.





Kategorijas