Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sāks izbūvēt pacēlāju

Līga Vīksna

2015. gada 17. aprīlis 00:00

31

SIA „Alūksnes primārās veselības centrs” (bijusī Alūksnes poliklīnika – red.) īsteno Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstīto projektu, lai no pirmā uz otro stāvu izbūvētu vertikālu pacēlāju cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un nodrošinātu piekļuvi ēkā strādājošām ģimenes ārstu praksēm. Kopš aprīļa centram ir arī jauns izpilddirektors – šos pienākumus veic alūksnietis Rolands Puriņš.

“Līdz šim izmantojam speciālu ierīci – rāpulīti, lai personas ar kustību traucējumiem nokļūtu ēkas otrajā stāvā, bet tas nav ērti – vienmēr vajag cilvēku, kas personu pavada, citi atkal baidās izmantot rāpulīti. Pacēlāju vajag šodien un vajadzēs nākotnē – kamēr vien šajā ēkā iedzīvotājus pieņems mediķi. Prieks, ka izdevās piesaistīt Eiropas fondu finansējumu – pašiem tāda finansējuma šim mērķim nebūtu,” saka  SIA „Alūksnes primārās veselības centrs” valdes priekšsēdētāja Maija Plahotina.

Uzklausa iedzīvotāju un ārstu vēlmes
Programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” pasākumā „Veselības aprūpes infrastruktūra” apakšaktivitātē „Ģimenes ārstu tīkla attīstība” pērn novembrī centrs noslēdza līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta „Ģimenes ārstu prakšu pieejamības nodrošināšana cilvēkiem ar īpašām vajadzībām SIA „Alūksnes primārās veselības aprūpes centrā”” īstenošanu. Būvniecību veiks SIA „Ozolmājas” saskaņā ar SIA „Alūksnes būvprojekti” izstrādāto būvprojektu, būvuzraugs Anatolijs Kuzņecovs. Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 35 583,39 eiro – no tām attiecināmās izmaksas ir
35227,56 eiro (ERAF finansējums ir 85 % procenti no attiecināmajām izmaksām, privātais finansējums – 15 procenti no attiecināmajām izmaksām). Projektu īstenos līdz 30.jūnijam.
R.Puriņš norāda – pacēlāja ierīkošanas darbi jau drīzumā uzsāksies. “Pacēlājs atradīsies ēkas pirmajā stāvā – gaiteņa galā, kur atrodas onkoloģes Ārijas Bertukas kabinets un ģimenes ārstes Ausmas Miningas prakses. Ar to varēs pārvietot sēdošus pacientus. Pārsvarā pacēlāja pakalpojumi nepieciešami Alūksnes un Apes novadu pansionātu iemītniekiem,” saka R.Puriņš. M.Plahotina norāda – visi jauninājumi Alūksnes primārās veselības centrā tiek ieviesti, ņemot vērā iedzīvotāju un ārstu vajadzības un vēlmes.

Ir jauns izpilddirektors
Tā kā iepriekšējais Alūksnes primārās veselības centra izpilddirektors Nikolajs Ginšteins pārgāja strādāt uz Kājnieku skolu, kopš aprīļa centram ir jauns izpilddirektors – alūksnietis Rolands Puriņš. Savulaik ieguvis izglītību inženierzinātnēs un uzņēmuma vadībā, iepriekš strādājis uzņēmumā “Lattelecom”, gadu Rīgā. “Vēlējos tomēr darbu tuvāk dzīvesvietai – īstajā brīdī nāca Alūksnes primārās veselības centra piedāvājums. Strādāju ar domu, lai iedzīvotājiem apmeklēt mūsu centru būtu pēc iespējas ērtāk, lai pakalpojumi būtu pieejamāki, lai vieglāk nokļūtu pie mediķiem – to veicinās arī pacēlāja izbūve. Centīsimies, lai iedzīvotāji vairāk apmeklē Alūksnes ārstus un skaidrosim, kas viņiem traucē to darīt,” saka R.Puriņš.

Šobrīd SIA „Alūksnes primārās veselības centrs” telpas raduši gan vairāki ģimenes ārsti – nesen viņu pulkam piepulcējās arī ģimenes ārste Ausma Mininga, gan privātprakšu ārsti. M.Plahotina norāda – ja vēl kādam ir interese, lai vēršas pie vadības, jo telpas noteikti atradīs. “Iedzīvotājus aicinām aktīvāk izmantot mūsu centra mājas lapu internetā “www.aluksnespoliklinika.lv”, izsakot priekšlikumus, arī kritiku,” rosina M.Plahotina. ◆

Kategorijas