Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Novada čempioni - “Alsviķi”

Didzis Bauers

2015. gada 17. aprīlis 00:00

3

Nedēļas nogalē E.Glika  Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē ar Alsviķu komandas uzvaru beidzās novada čempionāts basketbolā. Pēc trīs gadu pārtraukuma no troņa tika gāzta komanda “Lave”.


Fināls izvērtās trakāk, nekā plānots
Sestdien tika aizvadīti čempionāta pusfināli. Pirmajā tikās apakšgrupas labākā komanda “4Plus” ar “Alsviķiem”. Apakšgrupas spēlē “4Plus” bija pārliecinoši uzvarējuši pretinieku, bet uz fināliem alsviķieši bija nopietni pastiprinājuši sastāvu, kas arī deva rezultātu.Viņi izcīnīja skaistu uzvaru ar rezultātu 99:87, iekļūstot finālā. Otrajā pusfinālā Lave” tikās ar “Meža zemēm”. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja “Lave” ar rezultātu 86:71 un gatavojās aizstāvēt savu čempionu titulu.
Spēlē par trešo vietu “Meža zemes” neatrada nekādus argumentus pret “4Plus”, kas pēc zaudējuma pusfinālā bija noskaņojušies ļoti kaujinieciski – 78:63.
Finālā jau trešo gadu tikās “Lave” un “Alsviķi”. “Šogad bija mazāk komandu, bet stipruma līmenis bija pacēlies uz augšu, komandas bija pacentušās un ņēmušas klāt spēlētājus. Fināls izvērtās trakāk, nekā plānots: kāds netika uz spēli un kādam iepriekšējo spēļu traumas liedza spēlēt, spēlētāji satraumējās, pirmajā puslaikā nācās braukt uz slimnīcu, jo spēlētājs izgrieza roku, bet beigās pietrūka cilvēku. Protams, varējām pacīnīties ar “Alsviķiem”, ja būtu pilns sastāvs, rezultāts būtu stipri citādāks,” stāsta “Laves” menedžeris Andrejs Bušenko.
Aizraujošā cīņā ar vētrainu skatītāju atbalstu uzvaru svinēja “Alsviķi”.

Basketbola svētki divu
mēnešu garumā
“Čempionāts izdevās, vienīgi nepatika, ka saliktie spēļu laiki, piemēram, fināls svētdienas vakarā. Likās, ka ir pa maz komandu, gribētos vairāk spēļu, gan dažādākus pretiniekus. Priecājos, ka izdevās pēc divu gadu cīņām izcīnīt uzvaru,” stāsta viens no “Alsviķu” komandas līderiem Kaspars Paegle.
Tika arī sumināti četri labākie spēlētāji, ko izvirzīja komandas: Mārtiņš Pētersons - “Alsviķi”, Klāvs Berziņš - “Lave”, Reinis Mednis - “4Plus” un Kristaps Libers - “Meža zemes”. Par fināla vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Niks Gaigalietis, kurš saņēma sacensību rīkotāju dāvanu karti 30 eiro vērtībā.
“Joprojām atbalstām basketbolu: gan šo turnīru, gan komandu trešajā līgā, gan jauniešu komandas un sieviešu komandu. Turnīrs ir kā meistarības spogulis, kad komandas papildinās ar bijušajiem alūksniešiem, kas studē un spēlē citās komandās. Izveidojās tādi kā basketbola svētki divu mēnešu garumā, arī līdzjutējiem, kuriem bija domāts par visādiem konkursiem. Šoreiz sanāca labs turnīrs ar citādāku redzējumu, kas dažreiz izsauca diskusijas, bet organizatori maksimāli domāja par komandām un spēlētājiem, par labu spēļu grafiku, mainot spēļu laikus, lai cilvēki varētu atnākt uz basketbolu. Bija daudz jauninājumu, kas bija vērsti uz basketbola attīstību un popularizēšanu,” saka novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.

“Stasim” - izslēgšanas spēles
Latvijas Basketbola līgas 3.divīzijā noslēdzies pamatturnīrs un sācies izslēgšanas turnīrs. Tajā piedalās 12 komandas, arī Alūksnes “Stasis” (12.vieta). Viņiem pirmā spēle būs ar SK „Rūjiena” (5.vieta). Pirmās spēles notiks to komandu laukumā, kuras pamatturnīrā ieņēmušas zemāku vietu. Alūksniešiem pirmā cīņa paredzēta 17.aprīlī pulksten 20.00 E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas cīnīsies divu spēļu sērijās, bet finālā un sērijā par trešo vietu cīņa ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. ◆

Kategorijas