Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Putnu pavasaris klāt!

Līga Vīksna

2015. gada 17. aprīlis 00:00

0

Jaunannas pagasta brīvdabas estrādē Zaķusalā svētdien ģimenes ar bērniem pulcējās aktivitātē ”Putnu pavasaris”. Pēc kopīgas putnu būrīšu gatavošanas Jaunannas Dabas takā  izvietoti 11 jauni būrīši spārnotajiem draugiem.

Pirmā aktivitāte
“Prieks, ka mums izdevās! Šī bija pirmā aktivitāte, ko Jaunannas tautas nams rīkoja sadarbībā ar pagasta jaunajām ģimenēm un māmiņu klubu. Aicinājām vecākus kopā ar bērniem, lai gatavotu putnu būrīšus. Svarīgi, ka vecāki atrod laiku, lai varētu veikt kādus darbiņus kopā ar bērniem, tā ir iespēja arī satikties ģimenēm un jauki pavadīt laiku dabā. Dalībniekus aicinājām ņemt līdzi materiālus būrīšiem un darbarīkus to pagatavošanai. Kopīgiem spēkiem tapa 11 putnu būrīši, ko izvietojām mūsu Dabas takā,” stāsta Jaunannas pagasta tautas nama vadītāja Iveta Baltā-Vanaga.
Tagad bērni vēros, vai putni būrīšus būs atzinuši par savām mājām. “Lai būrīši būtu izgatavoti un izvietoti pareizi, ar padomu talkā mums nāca Ilgvars Briedis, kurš meža zinības apgūst profesionālās izglītības kompetences centrā „Ogres tehnikums”. Par labi paveiktu darbiņu Ilgvars bija sarūpējis bērniem uzlīmes no projekta “Mammadaba meistarklase”. Lai darbi veiktos raitāk, neizpalika arī tējas baudīšana un desiņu cepšana. Paldies visiem par atsaucību, pozitīvu attieksmi un darbošanās prieku! Kopā ar māmiņu klubu mums ir padomā arī citas aktivitātēs ģimenēm ar bērniem, bet jāpagaida siltāks laiks,” saka I.Baltā-Vanaga.

Aicina uz Jaunlaiceni
Savukārt 19.aprīlī pulksten 10.00 dabas draugi aicināti uz Jaunlaicenes muižas muzeju, kur notiks putnu būrīšu gatavošanas darbnīca. To organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību un Alūksnes novada Jaunlaicenes pagasta pārvaldi pasākumu ciklā “Četri gadalaiki Veclaicenē”. Paredzēta ne tikai putnu būrīšu gatavošana un izvietošana, bet arī filmas vērošana par putniem, klausīsies un mācīsies atpazīt putnu dziesmas, neizpaliks silta zupa pie ugunskura. Dalībniekiem līdzi nepieciešams āmurs, bļodiņa, karote zupai un krūzīte tējai. Uz pasākumu varēs nokļūt arī ar autobusu no Ziemera pamatskolas pulksten 9.15. ◆

Kategorijas